Home / Actualitate / Dosare penale la regimul rutier întocmite de polițiști

Dosare penale la regimul rutier întocmite de polițiști

La 05.02.2019, ora 08.00, o patrulă din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Vadu Moldovei a oprit pentru control pe DN 2 din comuna Forăști, autoturismul condus de un bărbat de 59 de ani din comuna Vadu Moldovei.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul figurează cu permisul de conducere reținut.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.

La 05.02.2019, ora 22.00, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Suceava a oprit pentru control pe strada Slătioarei din localitate, autoturismul condus de un localnic de 40 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,04 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoana aflată sub influența băuturilor alcoolice”, ce va fi soluționat procedural.

La 06.02.2019, ora 00.15, în timp ce acționa pe DN 2E, pe raza localităţii Păltinoasa, un echipaj rutier din cadrul Poliţiei oraşului Gura Humorului a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism, însă conducătorul auto nu s-a conformat, motiv pentru care, s-a procedat la urmărirea acestuia cu semnalele acustice și luminoase ale autospecialei de poliție în funcțiune, autoturismul fiind blocat după aproximativ 200 de metri.
Conducătorul auto a fost identificat de polițiști ca fiind un localnic de 45 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, polițiștii i-au solicitat conducătorului auto să se supună testului cu aparatul etilotest, însă acesta a refuzat, după care, la spital, în prezenţa personalului medical a refuzat şi recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Totodată, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat și faptul că, bărbatul nu deține permis de conducere pentru nici o categorie auto.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere” și „refuzul sau sustragerea conducătorului unui vehicul de a se supune prelevării de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”, ce va fi soluționat procedural.

La 05.02.2019, în jurul orei 23.30, o patrulă din cadrul Secției 11 Poliție Rurală Pojorâta a oprit pentru control pe DC 88 din comuna Sadova, autoturismul condus de un bărbat de 27 de ani din comuna Pojorâta.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,15 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, bărbatul a refuzat recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „refuzul sau sustragerea conducătorului unui vehicul de a se supune prelevării de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”, ce va fi soluționat procedural.

Publicitate

Publicitate
serjexim

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

Foto: Casă de locuit și anexe, mistuite într-un incendiu provocat de un foc de vegetație la Râșca

Un puternic incendiu a cuprins, în această după amiază, o gospodărie din comuna Râșca, compusă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.