Home / Actualitate / Filtre rutiere şi controale ale Poliţiei la nivelul județului Suceava: Amenzi de peste 35.000 lei şi 8 infracţiuni constatate

Filtre rutiere şi controale ale Poliţiei la nivelul județului Suceava: Amenzi de peste 35.000 lei şi 8 infracţiuni constatate

În vederea asigurării unui climat de siguranţă civică şi a desfăşurării în condiţii de siguranţă a traficului rutier, în scopul diminuării riscului rutier şi a fenomenului infracţional, în perioada 08.02. – 14.02.2019, zilnic, la nivelul județului Suceava s-au organizat acţiuni preventiv-reactive, în sistem integrat, pe principalele artere rutiere de intrare/ieșire în/din municipii și marile oraşe cu efective din cadrul formaţiunilor de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale şi acţiuni speciale.

În cadrul acţiunii au fost organizate 71 de filtre pe principalele căi de comunicație, fiind constatate 8 infracțiuni și aplicate 85 de sancțiuni contravenționale. Cele mai multe (67) au fost aplicate la regimul rutier, 17 pentru acte de tulburare a ordinii și liniștii publice, iar restul pentru fapte de altă natură. Valoarea sancţiunilor aplicate a fost de 35.055 lei.

O prioritate a fost creșterea gradului de siguranță rutieră, în această perioadă, polițiștii acţionând cu autospecialele radar pentru monitorizarea traficului rutier, prevenirea accidentelor şi identificarea celor care încalcă legislația rutieră. Poliţiştii au reținut 12 permise de conducere (3 pentru alcool, 2 pentru viteză excesivă și 7 pentru depășiri neregulamentare și alte abateri) şi au retras 5 certificate de înmatriculare.

Acţiunile desfăşurate de poliţiştii suceveni au vizat în special prevenirea producerii unor accidente şi blocaje rutiere pe principalele artere de circulaţie, datorate creşterii valorilor de trafic, dar și monitorizarea și fluidizarea circulației în condiții de iarnă.

Urmare a intensificării activităţilor de patrulare, a activităţilor investigative desfăşurate şi a prezenţei sporite în teren a poliţiştilor, au fost prinşi în flagrant 3 autori de infracţiuni.

Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare siguranța cetățenilor fiind o prioritate permanentă a polițiștilor.

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

Comuna Ipotești, fără primar

Pentru că a pierdut mandatul, funcția de primar va fi preluată de viceprimarul comunei Ipotești, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.