Home / Actualitate / 6.000 pachete țigări, confiscate la frontiera de nord

6.000 pachete țigări, confiscate la frontiera de nord

Polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmației au descoperit și confiscat, în urma unor acțiuni specifice, cantitatea de 6.000 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de aproximativ 70.200 lei.
* Ieri, 20 februarie a.c., polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Sighetu Marmației au declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.
Astfel, în jurul orei 20.00, un echipaj al poliţiei de frontieră a observat, pe direcția localității Crăciunești, județul Maramureș, mai multe persoane care transportau, de la frontiera de stat către interiorul țării, colete voluminoase.
Imediat, polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea persoanelor în cauză efectuând somațiile legale prin voce, moment în care acestea au abandonat coletele și s-au întors pe teritoriul statului vecin.
Au fost informate autoritățile de frontieră ale statului vecin în vederea cercetării în comun a evenimentului.
Coletele cu țigări au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 5.000 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, a cărei valoare se ridică la suma de 58.500 lei.
În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere ilegală a frontierei de stat.

*Și polițiștii de frontieră de la Sectorul Poliției de Frontieră Valea Vișeului au descoperit în apropierea frontierei de stat două colete cu țigări care au fost duse la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 1.000 pachete, în valoare de 11.700 lei.
Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, efectuându-se totodată verificări în vederea identificării persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.

Publicitate
Atlantis Gold-901

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

Băut bine, a ajuns cu motocultorul cu semiremorcă într-un gard

Secția 1 Poliție Rurală Vadu Moldovei a fost sesizată joi, ora 16.48, despre faptul că, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.