Home / Actualitate / ACȚIUNI DESFĂȘURATE DE POLIȚIȘTI PENTRU CREȘTEREA GRADULUI DE SIGURANȚĂ PUBLICĂ LA NIVELUL JUDEȚULUI

ACȚIUNI DESFĂȘURATE DE POLIȚIȘTI PENTRU CREȘTEREA GRADULUI DE SIGURANȚĂ PUBLICĂ LA NIVELUL JUDEȚULUI

În vederea asigurării unui climat de siguranţă civică şi a desfăşurării în condiţii de siguranţă a traficului rutier, în scopul diminuării riscului rutier şi a fenomenului infracţional, în perioada 23.01. – 21.02.2019, zilnic, la nivelul județului Suceava s-au organizat acţiuni preventiv-reactive, în sistem integrat, pe principalele artere rutiere de intrare/ieșire în/din municipii și marile oraşe cu efective din cadrul formaţiunilor de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale şi acţiuni speciale.

În cadrul acţiunii au fost organizate zilnic, în medie, 9 filtre pe principalele căi de comunicație, fiind constatate 20 de infracțiuni și aplicate 321 de sancțiuni contravenționale. Cele mai multe (274) au fost aplicate la regimul rutier, 38 pentru acte de tulburare a ordinii și liniștii publice, iar restul pentru fapte de altă natură. Valoarea sancţiunilor aplicate a fost de 132.487 de lei.

O prioritate a fost creșterea gradului de siguranță rutieră, în această perioadă, polițiștii acţionând cu autospecialele radar pentru monitorizarea traficului rutier, prevenirea accidentelor şi identificarea celor care încalcă legislația rutieră. Poliţiştii au reținut 33 de permise de conducere (6 pentru alcool, 3 pentru viteză excesivă și 24 pentru depășiri neregulamentare și alte abateri) şi au retras 15 certificate de înmatriculare.

Acţiunile desfăşurate de poliţiştii suceveni au vizat în special prevenirea producerii unor accidente şi blocaje rutiere pe principalele artere de circulaţie, datorate creşterii valorilor de trafic, dar și monitorizarea și fluidizarea circulației în condiții de iarnă.

Urmare a intensificării activităţilor de patrulare, a activităţilor investigative desfăşurate şi a prezenţei sporite în teren a poliţiştilor, au fost prinşi în flagrant 7 autori de infracţiuni.

Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare siguranța cetățenilor fiind o prioritate permanentă a polițiștilor.

Publicitate
Atlantis Gold-901

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

Băut bine, a ajuns cu motocultorul cu semiremorcă într-un gard

Secția 1 Poliție Rurală Vadu Moldovei a fost sesizată joi, ora 16.48, despre faptul că, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.