Home / Actualitate / Material lemnos confiscat de polițiști

Material lemnos confiscat de polițiști

La 20.02.2019, în jurul orei 12.00, o patrulă din cadrul Secției 14 Poliție Rurală Vama a oprit pentru control pe DJ 176 din comuna Moldovița, tractorul condus de un localnic de 29 de ani, care transporta material lemnos.
În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu deține documente legale de proveniență și transport a materialului lemnos, motiv pentru care, s-a solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii au stabilit faptul că, acesta transporta ilegal cantitatea de 1,90 m.c. lemn de foc de esență foioase.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 342 lei, a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Moldovița.

La 20.02.2019, ora 13.40, o patrulă din cadrul Secției 11 Poliție Rurală Pojorâta a oprit pentru control pe DC 88 din comuna Sadova, autoutilitara condusă de un localnic de 27 de ani care transporta material lemnos.
În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu deține documente legale de proveniență și transport a materialului lemnos, motiv pentru care, s-a solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii au stabilit faptul că, acesta transporta ilegal cantitatea de 2,16 m.c. lemn de foc de esență rășinoase.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 237 lei, a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Pojorâta.

La 20.02.2019, ora 12.10, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Rădăuți a oprit pentru control pe DN 17A din comuna Dornești, autoutilitara condusă de un bărbat de 59 de ani din comuna Bilca, care transporta material lemnos.
Întrucât existau suspiciuni cu privire la cantitatea de material lemnos transportată și cea înscrisă în avizul de însoțire prezentat de conducătorul auto, polițiștii au solicitat sprijinul specialiștilor silvici care, în urma inventarierii, au stabilit că, în autoutilitară se afla cantitatea de 7,41 m.c. lemn de foc din specia fag, cu 3,41 m.c. mai mult față de cea din documente.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos transportat în plus, în valoare de 545 lei, a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Marginea.

Publicitate
statie-peco-vicovu-de-sus-euro-tehnic

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

Băut bine, a ajuns cu motocultorul cu semiremorcă într-un gard

Secția 1 Poliție Rurală Vadu Moldovei a fost sesizată joi, ora 16.48, despre faptul că, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.