Home / Actualitate / Dosare penale la regimul rutier

Dosare penale la regimul rutier

La 22.02.2019, ora 13.25, o patrulă din cadrul Poliţiei municipiului Suceava a oprit pentru control pe Calea Unirii din localitate, autoturismul cu număr de înmatriculare provizoriu condus de un bărbat de 35 de ani, din comuna Rădășeni. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, autoturismul nu este înmatriculat, autorizația provizorie de circulație fiind expirată din 05.02.2019.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat”, ce va fi soluționat procedural.

Siminicea

La 23.02.2019, ora 10.00, Poliția orașului Salcea a fost sesizată prin „S.N.U.A.U. 112” despre faptul că, pe raza comunei Siminicea un autoturism a intrat într-un șanț, iar conducătorul auto pare sub influența băuturilor alcoolice. Polițiștii deplasați operativ la fața locului au identificat pe strada Jalob, din comuna Siminicea un autoturism ce prezenta avarii ca urmare a impactului cu un podeț și în apropiere pe conducătorul auto, un localnic de 51 de ani. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că bărbatul deține permis de conducere, însă necorespunzător categoriei din care face parte autoturismul condus. Totodată, întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,10 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de ,,conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană al cărui permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Pojorâta

La 23.02.2019, în jurul orei 19.30, o patrulă din cadrul Secției 11 Poliție Rurală Pojorâta a oprit pentru control pe DJ 175 din comuna Pojorâta, autoutilitara condusă de un bărbat de 35 de ani din municipiul Câmpulung Moldovenesc.În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că bărbatul are permisul de conducere suspendat pentru infracțiuni la regimul rutier. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendat”, ce va fi soluționat procedural.

Suceava

La 23.02.2019, ora 21.02, o patrulă din cadrul Poliției municipiului Suceava a oprit pentru control pe str. Bistriţei din localitate, autoturismul condus de un localnic de 35 de ani.Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Bunești

La 23.02.2019, ora 21.30, în timp ce acționa pe DC 1 din comuna Bunești, o patrulă din cadrul Secției 12 Poliție Rurală Preutești a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism al cărui conducător auto a oprit la circa 20 metri, polițiștii observând faptul că persoana aflată la volan a făcut schimb de locuri cu pasagerul din vehicul.Astfel, polițiștii au constatat faptul că, la volan se afla un bărbat de 39 de ani din comuna Baia, iar ca pasager un minor de 17 ani, din municipiul Fălticeni. În urma cercetărilor, polițiștii au stabilit faptul că, în momentul opririi, vehiculul a fost condus de minorul de 17 ani care nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto. În cauză s-a întocmit dosar penal, minorul de 17 ani fiind cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”, iar bărbatul de 39 de ani sub aspectul comiterii infracțiunii de ”încredințarea unui vehicul pentru a fi condus pe drumurile publice unei persoane despre care știa că nu posedă permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.

Fălticeni

La 24.02.2019, ora 03.32, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Fălticeni a oprit pentru control pe str. Ana Ipătescu din localitate, autoturismul condus de un localnic de 21 de ani. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Publicitate

Publicitate

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

Băut bine, a ajuns cu motocultorul cu semiremorcă într-un gard

Secția 1 Poliție Rurală Vadu Moldovei a fost sesizată joi, ora 16.48, despre faptul că, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.