Home / Actualitate / UN ALT ȘOFER CARE A ÎNCĂLCAT LEGISLAȚIA RUTIERĂ A AJUNS ÎN ARESTUL IPJ SUCEAVA

UN ALT ȘOFER CARE A ÎNCĂLCAT LEGISLAȚIA RUTIERĂ A AJUNS ÎN ARESTUL IPJ SUCEAVA

  IPJ Suceava a lansat un amplu Program de prevenire a accidentelor rutiere la nivelul județului cu derulare până la finele anului 2019. Pe lângă activitățile preventive, de informare și responsabilizare, programul conține și module operative, printre care creșterea fermității în sancționarea celor care săvârșesc infracțiuni la regimul rutier.  Polițiștii suceveni atrag încă o dată atenția cu privire la faptul că vor dispune reținerea și încarcerarea celor care săvârșesc fapte penale la regimul rutier, în funcție de gravitatea faptelor, consecințele produse și materialul probator administrat.

          Deși măsurile ferme dispuse de polițiști au fost intens mediatizatetocmai în vederea responsabilizării și conștientizării consecințelor în plan juridic și personal generate de nesocotirea legislației rutiere, în continuare există șoferi care săvârșesc infracțiuni la regimul rutier și pun în pericol atât propria viață cât și integritatea celorlalți participanți la trafic.

La data de 25.02.2019, în jurul orelor 1845 , o patrulă de poliţie din cadrul Poliţiei Oraşului Vicovu de Sus, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu, supraveghere şi control a traficului rutier pe strada Daciei, pe raza Oraşului Vicovu de Sus, a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism despre care existau indicii temeinice cu privire faptul că persoana care îl conduce nu posedă permis de conducere.

Conducătorul auto de 20 ani din Vicovu de Sus, a mai fost urmărit în trafic și în seara de 24.02.2019, însă cu alt autoturism, fără a se reuți însp prinderea acestuia în flagrant.

Tânărul de 20 de ani a fost testat cu aparatul alcooltest aparatul  indicând valoarea 0.00 mg/l pur în aerul expirat. Ulterior, a fost condus la sediul poliţiei orașului Vicovu de Sus, iar în urma a verificărilor efectuate în baza de date, s-a constatat faptul că „nu figurează ca fiind posesor de permis de conducere”. Acesta a fost sancționat pentru faptul că autoturismul condus nu avea asigurarea RCA valabilă, avea Itp-ul expirat, nu a avut asupra sa documentele personale și cele ale autoturismului, precum și faptul că nu a purtat centura de siguranță obligatorie, iar ca măsură complementară s-au reținut plăcuțele cu nunerele de înmatriculare.

S-a dispus reținerea șoferului de 20 de ani în baza ordonanței de reținere pentru o perioadă de 24 de ore, fiind încarcerat în arestul IPJ Suceava.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de  „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”.

Nu vă riscați viața, libertatea și viitorul! Respectați legea!

 

Publicitate
Atlantis Gold-901

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

S-a modificat programul de reexaminare pentru șoferii care și-au pierdut dreptul de a conduce

IPJ Suceava anunță că : “Având în vedere modificările și completările recente aduse O.U.G. nr.195/2002 …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.