Home / Actualitate / Material lemnos confiscat de polițiști

Material lemnos confiscat de polițiști

La 02.03.2019, ora 15.32, o patrulă din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești a oprit pentru control pe DJ 178F din comuna Gălănești, autoutilitara condusă de un bărbat de 32 de ani din orașul Vicovu de Sus, care transporta material lemnos. În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu deține documente legale de proveniență și transport a materialului lemnos, motiv pentru care, s-a solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii au stabilit faptul că, acesta transporta ilegal cantitatea de 2,48 m.c. lemn de foc de esență fag.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 396 lei, a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Putna.

Putna

Ulterior, la ora 16.10, aceeași patrulă din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești a oprit pentru control polițiștii pe DN 2 H din comuna Putna, autoutilitara condusă de un bărbat de 31 de ani din comuna Horodnic de Sus, care transporta material lemnos.
În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu deține documente legale de proveniență și transporta materialului lemnos, motiv pentru care, s-a solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii au stabilit faptul că, acesta transporta ilegal cantitatea de 3,10 m.c. lemn de foc de esență fag.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 496 lei, a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Putna.

Grămești

La 02.03.2019, ora 20.05, o patrulă mixtă din cadrul Poliției orașului Siret și a Secției 13 Poliție Rurală Bălcăuți a oprit pentru control pe DJ 291A din comuna Grămești, autoutilitara cu remorcă condusă de un bărbat de 51 de ani din comuna Brodina care transporta material lemnos.
Întrucât piesele de lemn din autoutilitară erau diferite de cele din avizul de însoțire prezentat de conducătorul auto, iar întregul material lemnos nu corespundea din punct de vedere calitativ, în sensul că, pe documente era trecut lemn rotund de foc, iar în realitate se transportau bușteni pentru gater (lemn de lucru), polițiștii au solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii au stabilit faptul că, bărbatul transporta cantitatea de 42,62 m.c. bușteni pentru gater, cu 6 m.c. mai mult decât cantitatea înscrisă pe cele două avize de însoțire.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 6.000 lei pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos transportat, respectiv 42,62 m.c. în valoare de 14.992 lei, a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Adâncata.

Publicitate
Atlantis Gold-901

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

Dosare penale la regimul rutier

La 23.08.2019, ora 02.05, o patrulă din cadrul Secției 12 Poliție Rurală Preutești a oprit …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.