Conducători auto cu alcool pur în aerul expirat opriți de către poliție
Sursa Foto Arhiva

TREI PERSOANE AU FOST REȚINUTE ÎNTR-O SINGURĂ ZI DE POLIȚIȘTI PENTRU CONDUCEREA SUB INFLUENȚA BĂUTURILOR ALCOOLICE

La data de 14.02.2019, IPJ Suceava a lansat un amplu Program de prevenire a accidentelor rutiere la nivelul județului cu derulare până la finele anului 2019. Pe lângă activitățile preventive, de informare și responsabilizare, programul conține și module operative, printre care creșterea fermității în sancționarea celor care săvârșesc infracțiuni la regimul rutier. Polițiștii suceveni atrag încă o dată atenția cu privire la faptul că vor dispune reținerea și încarcerarea celor care săvârșesc fapte penale la regimul rutier, în funcție de gravitatea faptelor, consecințele produse și materialul probator administrat. Din păcate, deși în ultimele zile mai multe persoane au ajuns în arest pentru comiterea de infracțiuni rutiere, unii șoferi dau dovadă în continuare de iresponsabilitate și își pun în pericol propria viață dar și a celorlalți participanți la trafic, săvârșind infracțiuni la regimul rutier.

Doar în cursul zilei de ieri, polițiștii suceveni au dispus reținerea altor trei șoferi care au condus vehicule după ce au consumat alcool. Toți au ajuns în arestul IPJ Suceava.

La 03.03.2019, în jurul orelor 09.57, polițiștii din cadrul Poliției mun. Suceava – Biroul Rutier, au fost sesizați despre faptul că pe str. Slătioarei din mun. Suceava circulă un autoturism condus de o persoană care se află sub influența băuturilor alcoolice. Pe str. Slătioarei a fost identificat atât autoturismul respectiv și conducătorul auto al acestuia, un bărbat, de 41 ani, din mun. Suceava

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 1,25 mg./l. alcool pur în aerul expirat, după care a refuzat să se supună prelevării de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. De asemenea, în urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că bărbatul figurează cu permisul de conducere reținut, pentru încălcarea prev. art. 336 alin. 1 Cod penal. S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice de sânge”.

Față de bărbatul de 41 de ani s-a luat măsura reținerii pentru o perioadă de 24 ore, fiind încarcerat în arestul I.P.J. Suceava.

Demăcușa

La 03.03.2019, în jurul orelor 23.20, polițiștii din cadrul Secției 14 Poliție Rurală Vama au oprit pentru control pe DC Demăcușa, pe raza comunei Moldovița, un autoturism care se deplasa pe pe direcția de deplasare sat Moldovița – sat Demăcușa și era condus de un bărbat de 34 de ani, din comuna Moldovița. Din verificari a rezultat faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie. Șoferul a fost testat cu aparatul alcooltest rezultând o alcoolemie de 1.19 mg/l alcool pur în aerul expirat după care i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei din sânge. A fost întocmit dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”. S-a dispus reținerea acestuia pe o perioadă de 24 de ore, fiind încarcerat în arestul I.P.J. Suceava, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc în vederea luării unei măsuri preventive.

Rădăuți

La 04.03.2019, în jurul orelor 02.45, polițiștii din cadrul Poliției Mun. Rădăuți au oprit pentru control pe str. Ștefan cel Mare din mun. Rădăuți, autoturismul condus de un tânăr de 28 de ani, din comuna Arbore. Din verificările efectuate a rezultat faptul că acesta este posesor de permis de conducere însă în baza de date apare cu mențiunea „cu restricții-reținut” din data de 23.02.2018 pentru o infracțiune la regimul rutier. Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind 0,75mg/l alcool pur în aerul expirat motiv pentru care a fost condus la Spitalul Mun. Rădăuți, iar în prezența personalului medical a refuzat recoltarea probelor de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană a cărei permis de conducere este reținut” și „refuzul conducătorului unui autovehicul de a se supune prelevării de mostre biologice de sânge necesare în vederea stabilirii alcoolemiei”.

Față de tânărul de 28 de ani s-a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore, fiind introdus în arestul IPJ Suceava.

Conform art. 336 din Codul Penal conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.

Publicitate
Atlantis Gold-901

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

Patru răniți duși la spital după un accident la Milișăuți

Două autoturisme au fost implicate într-un accident rutier care a avut loc miercuri, în jurul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.