Home / Actualitate / Acțiuni desfășurate de polițiști pentru creșterea gradului de siguranță rutieră

Acțiuni desfășurate de polițiști pentru creșterea gradului de siguranță rutieră

La 01.03.2019, Serviciul Rutier Suceava a organizat o acţiune pe raza județului în vederea prevenirii accidentelor rutiere datorate pietonilor care traversează neregulamentar și identificarea conducătorilor auto care nu acordă prioritate de trecere pietonilor angajaţi în traversarea străzii prin locuri special amenajate. S-a constatat săvârșirea unei infracțiuni, s-au aplicat 109 sancţiuni contravenționale, în valoare de 28.880 lei, din care 17 față de persoanele care, în calitate de pietoni, au încălcat normele rutiere. Polițiștii au reținut 3 permise de conducere și au retras un certificat de înmatriculare.

În perioada 01-03.03.2019, Serviciul Rutier Suceava împreună cu formaţiunile rutiere din cadrul polițiilor municipale și orășenești a organizat o acţiune pe raza județului pe linia combaterii conducerii autovehiculelor pe drumurile publice de persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice, în cadrul căreia au fost testatți cu aparatul etilotest 281 conducători auto, fiind constatate 5 infracțiuni la regimul rutier și aplicate 110 sancţiuni contravenționale, în valoare de 55.600 lei. S-au reținut 11 permise de conducere și s-au reținut 6 certificate de înmatriculare.

Exemplu:
La 01.03.2019, în jurul orei 17.54, un echipaj din cadrul Poliției municipiului C-lung Moldovenesc a oprit pentru control pe DN 17 din comuna Pojorâta autoturismul condus de un localnic de 31 de ani. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Publicitate
Atlantis Gold-901

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

Dosare penale la regimul rutier

La 23.08.2019, ora 02.05, o patrulă din cadrul Secției 12 Poliție Rurală Preutești a oprit …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.