Home / Actualitate / Dosare penale la regimul rutier

Dosare penale la regimul rutier

La 04.03.2019, ora 10.30, un echipaj din cadrul Poliției municipiului Rădăuți a oprit pentru control, pe strada Merilor din localitate, autoturismul condus de un tânăr de 18 ani, din comuna Burla, care nu a respectat semnificațiile indicatorului „Accesul Interzis” situat la intersecția cu strada Bogdan Vodă.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că tânărul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.

La 04.03.2019, în jurul orei 09.30, o patrulă din cadrul Secției 11 Poliție Rurală Pojorâta a oprit pentru control pe DC Părâul Brezi din comuna Breaza, autoutilitara condusă de un localnic de 41 de ani.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că autoturismul este radiat din circulație de autoritățile germane din 12.10.2018, iar plăcuțele cu numărul de înmatriculare aparțin unui alt autoturism.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea unui autovehicul neînmatriculat” și „conducerea unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare”, ce va fi soluționat procedural.

La 04.03.2019, ora 13.27, în timp ce acționa pe DC 46 din comuna Horodnic de Jos, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism, însă conducătorul auto nu s-a conformat, motiv pentru care s-a procedat la urmărirea acestuia cu semnalele acustice și luminoase în funcțiune, fiind oprit după circa 100 de metri.
Conducătorul auto a fost identificat de polițiști ca fiind un bărbat de 43 de ani din municipiul Rădăuți.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că bărbatul are permisul de conducere anulat din 10.02.2014, ca urmare a săvârșirii mai multor infracțiuni rutiere.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul de către o persoană a cărui permis a fost anulat”, ce va fi soluționat procedural.

La 04.03.2019, ora 16.58, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Suceava a oprit pentru control pe DN 29A Șerbănești din comuna Zvoriștea, autoturismul condus de un bărbat de 47 de ani din comuna Zvoriștea, care a încălcat regimul legal de viteză.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

La 04.03.2019, ora 16.40, un echipaj din cadrul Poliţiei oraşului Milişăuţi a oprit pentru control pe strada Tolovei din localitate, tractorul condus de un bărbat de 45 de ani, din localitatea Bădeuți.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul are permisul de conducere anulat,
Totodată, întrucât emana halenă alcoolică, polițiștii i-au solicitat conducătorului tractorului să se supună testului cu aparatul etilotest, însă acesta a refuzat, după care, la spital, a refuzat și recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul de către o persoană a cărui permis a fost anulat” şi „refuzul ori sustragerea conducătorului unui vehicul de a se supune prelevării de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”, ce va fi soluționat procedural.

La 04.03.2019, ora 17.35, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a oprit pentru control pe un drum comunal neclasificat din comuna Marginea, autoturismul condus de un localnic de 61 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

La 04.03.2019, ora 23.30, Secția 2 Poliție Rurală Ipotești a fost sesizată de un bărbat de 27 de ani din comuna Bosanci, despre faptul că, un localnic i-a avariat autoturismul.
Din primele cercetări, polițiștii deplasați la fața locului au stabilit faptul că, în timp ce conducea autoturismul în parcarea Căminului Cultural din localitate, un bărbat de 50 de ani a efectuat manevra de mers înapoi fără să se asigure corespunzător, moment în care, a acroșat autoturismul bărbatului de 27 de ani parcat în zonă.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto de 50 de ani a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,41 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural

Publicitate
mobila la comanda suceava

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

S-a modificat programul de reexaminare pentru șoferii care și-au pierdut dreptul de a conduce

IPJ Suceava anunță că : “Având în vedere modificările și completările recente aduse O.U.G. nr.195/2002 …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.