Home / Actualitate / Material lemnos confiscat de polițiști

Material lemnos confiscat de polițiști

La 04.03.2019, ora 13.23, o patrulă din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Mălini a oprit pentru control pe raza comunei Cornu Luncii, autoutilitara condusă de un bărbat de 55 de ani din comuna Baia care transporta material lemnos.
În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu deține documente legale de proveniență și transport a materialului lemnos, motiv pentru care, s-a solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii au stabilit faptul că, acesta transporta ilegal cantitatea de 1,86 m.c. lemn de foc de esență fag.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 344 lei, a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Mălini.

La 04.03.2019, ora 03.30, o patrulă din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Vadu Moldovei a oprit pentru control pe DN 15C din comuna Boroaia, ansamblul rutier condus de un bărbat de 50 de ani, din municipiul Fălticeni, care transporta material lemnos.
Întrucât existau indicii clare cu privire la neconcordanța volumului de material lemnos transport și cel consemnat în avizul de însoțire prezentat de conducătorul auto, polițiștii au solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii au stabilit faptul că bărbatul transporta cantitatea de 59,09 m.c. cherestea de esență rășinoase, cu 16,75 m.c. mai mult decât cantitatea menționată în documente.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos transportat în plus, în cuantum de 10.703 lei, a fost confiscat valoric.

La 04.03.2019, ora 13.30, o patrulă din cadrul Postului de poliție Dorna Candrenilor a oprit pentru control pe DN 17 din localitate, autoutilitara condusă de un bărbat de 42 de ani din comuna Iacobeni care transporta material lemnos.
În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu deține documente legale de proveniență și transport a materialului lemnos, motiv pentru care, s-a solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii au stabilit faptul că, acesta transporta ilegal cantitatea de 2,74 m.c. lemn de foc de esență rășinoase.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 300 lei, a fost confiscat și predat în custodie personalului silvic.
 

Publicitate

Publicitate

 

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

S-a modificat programul de reexaminare pentru șoferii care și-au pierdut dreptul de a conduce

IPJ Suceava anunță că : “Având în vedere modificările și completările recente aduse O.U.G. nr.195/2002 …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.