Home / Actualitate / Mercedes ML cu țigări de contrabandă în valoare de peste 186.000 lei, confiscate la frontiera de nord

Mercedes ML cu țigări de contrabandă în valoare de peste 186.000 lei, confiscate la frontiera de nord

Polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au confiscat în urma unei acţiuni întreprinse pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, aproximativ 16.000 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, ce urmau să fie comercializate pe piaţa neagră de desfacere din zonă. Ţigările în valoare de peste 186.000 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar un autoturism marca Mercedes ML în valoare de aproximativ 15.000 lei, folosit în activitatea infracţională, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

În data de 5 martie a.c., la nivelul S.P.F. Brodina şi S.T.P.F. Suceava – ITPF Sighetu Marmației s-a declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări de proveniență ucraineană, în zona de responsabilitate. Astfel, în jurul orei 01.15, un echipaj al poliției de frontieră a identificat pe raza localităţii Falcău, jud. Suceava, un autoturism marca Mercedes ML, despre care existau suspiciuni că transportă țigări de proveniență ucraineană.

Imediat, polițiștii de frontieră au procedat la oprirea acestuia, însă conducătorul auto a ignorat semnalele regulamentare efectuate de către polițiști și a continuat deplasarea în mare viteză spre localitatea Vicovu de Sus. Poliţiştii de frontieră au procedat la urmărirea autoturismului, iar la scurt timp acesta a fost găsit abandonat în curtea unui imobil de pe raza localităţii Vicovu de Sus. Proprietarul imobilului a declarat că autoturismul nu-i aparţine şi nu cunoaşte modul în care a ajuns în curtea sa, permiţând totodată oamenilor legii accesul pentru efectuarea cercetărilor. În autoturismul abandonat au fost descoperite mai multe colete cu țigări de proveniență ucraineană, iar în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 15.940 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană. Întreaga cantitate de țigări în valoare de peste 186.000 lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar autoturismul în valoare de 15.000 lei a fost indisponibilizat la sediul poliției de frontieră, până la finalizarea anchetei.

În continuare, se fac cercetări în vederea depistării tuturor persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

FOTO

Publicitate

Publicitate
edyand

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

Dosare penale la regimul rutier

La 23.08.2019, ora 02.05, o patrulă din cadrul Secției 12 Poliție Rurală Preutești a oprit …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.