Home / Actualitate / Dosare penale la regimul rutier întocmite de polițiști

Dosare penale la regimul rutier întocmite de polițiști

La 06.03.2019, ora 02.55, în timp ce acționa pe DJ 209K din comuna Marginea, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism, însă conducătorul auto nu s-a conformat, motiv pentru care s-a procedat la urmărirea acestuia cu autospeciala de poliție circa 200 de metri, autoturismul fiind blocat. Conducătorul auto a fost identificat de polițiști ca fiind un localnic de 30 de ani, în vehicul aflându-se și proprietarul acestuia, un bărbat de 41 de ani, tot din comuna Marginea.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că autoturismul este supus sechestrului, motiv pentru care, s-a dispus măsura reținerii certificatului de înmatriculare și a cărții de identitate a autovehiculului.

Totodată autoturismul figura ca având înmatricularea suspendată, ca urmare a nesolicitării unui nou certificat de înmatriculare în urma transferului dreptului de proprietate, motiv pentru care conducătorul auto a fost sancționat contravențional și s-a dispus măsura complementară de reținere a certificatului de înmatriculare și a plăcuțelor cu numărul de înmatriculare. De asemenea, din verificări, polițiștii au mai stabilit și faptul că, după ce au consumat împreună băuturi alcoolice, proprietarul autoturismului i-a încredințat vehiculul bărbatului de 30 de ani pentru a fi condus pe drumurile publice, cunoscând că acesta se află sub influența alcoolului.
În cauză s-a întocmit dosar penal, bărbatul de 30 de ani fiind cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, iar proprietarul mașinii pentru comiterea infracțiunii de „încredințarea unui vehicul pentru a fi condus unei persoane despre care știe că se află sub influența alcoolului”, ce va fi soluționat procedural.

Frătăuții Noi

La 06.03.2019, ora 18.05, o patrulă din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești a oprit pentru control, pe DC Costișa, din comuna Frătăuții Noi, autoturismul condus de un localnic de 29 de ani.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că bărbatul are permisul de conducere reținut.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere ”, ce va fi soluționat procedural.

Drăgușeni

La 06.03.2019, ora 13.00, Secția 1 Poliție Rurală Vadu Moldovei a fost sesizată despre faptul că, pe un drum comunal de pe raza comunei Drăgușeni, a avut loc un accident rutier soldat cu pagube materiale, iar conducătorul auto pare sub influența băuturilor alcoolice.
Din primele cercetări, polițiștii deplasați la fața locului au stabilit faptul că, în timp ce conducea autoturismul, un localnic de 41 de ani a acroșat un stâlp de electricitate și gardul locuinței sale.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,21 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Gura Humorului

La 06.03.2019, în jurul orei 20.55, un echipaj din cadrul Poliției orașului Gura Humorului a oprit pentru control pe strada Ştefan cel Mare din localitate, autoturismul condus de un bărbat de 33 de ani, din orașul Frasin. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că bărbatul are permisul de conducere reținut din 09.06.2017 ca urmare a săvârșirii unor abateri la regimul circulației rutiere.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere ”, ce va fi soluționat procedural.

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

Dosare penale la regimul rutier

La 23.08.2019, ora 02.05, o patrulă din cadrul Secției 12 Poliție Rurală Preutești a oprit …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.