Home / Actualitate / Inspirația și flerul unui polițist aflat în timpul liber, au dus la identificarea autorilor care au tâlhărit un bătrân

Inspirația și flerul unui polițist aflat în timpul liber, au dus la identificarea autorilor care au tâlhărit un bătrân

Vineri 08 martie a.c., ora 19.10, Poliția municipiului Suceava a fost sesizată prin „S.N.U.A.U. 112” despre faptul că, un localnic de 90 de ani, a fost victima unei infracțiuni de tâlhărie. Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că în după-amiaza zilei de 08.03.2019, în jurul orelor 16.00, persoana vătămată a plecat la plimbare, ocazie cu care după ce și-a cumpărat diverse produse de la o patiserie s-a îndreptat spre domiciliu respectiv B-dul George Enescu. Astfel, după ce a deschis ușa de acces în blocul prevăzut cu interfon, victima a fost acostată de trei tineri, iar unul dintre ei l-a împins ușor și i-a sustras portofelul din buzunarul hainei, după care toți au fugit.

Ulterior, în jurul orei 19.40, un polițist din cadrul IPJ Suceava, aflat în timpul liber, a intrat într-un magazin din comuna Șcheia, moment în care a observat un tânăr ce a achitat produsele cu un card bancar prevăzut cu contactless și care avea un comportament suspect, motiv pentru care l-a interceptat și a solicitat prezența unui echipaj de poliție.

Suspectul, un minor de 14 ani din comuna Șcheia a fost condus la sediul de poliție, ocazie cu care asupra sa a fost găsit cardul bancar aparținând victimei și suma de 2316 lei. Cu ocazia audierilor, minorul a recunoscut faptul că, la 08.03.2019, în timp ce se afla într-o patiserie din municipiul Suceava împreună cu doi minori de 14 și 16 ani, tot din comuna Șcheia, l-au observat pe bărbatul de 90 de ani care avea asupra sa o sumă mare de bani, motiv pentru care l-au urmărit până la domiciliu și l-au deposedat de portofel, după care au împărțit banii și s-au despărțit.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „tâlhărie calificată”, cercetările fiind continuate, urmând a se dispune procedural prin unitatea de parchet competentă.

Publicitate
Atlantis Gold-901

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

Dosare penale la regimul rutier

La 23.08.2019, ora 02.05, o patrulă din cadrul Secției 12 Poliție Rurală Preutești a oprit …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.