Home / Actualitate / Dosare penale la regimul rutier întocmite de polițiști

Dosare penale la regimul rutier întocmite de polițiști

La 10.03.2019, ora 12.15, în timp ce acționa pe DJ 290 din comuna Vereşti, o patrulă din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Ipotești a efectuat semnalul regulamentar de oprire unui autoturism, însă conducătorul auto nu s-a conformat, motiv pentru care polițiștii au procedat la urmărirea acestuia fiind blocat pe un drum comunal neclasificat.
Conducătorul auto a fost identificat de polițiști ca fiind un minor de 15 ani, din comuna Verești, care nu deține permis de conducere pentru nicio categorie auto.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.

La 10.03.2019, ora 16.05, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Rădăuți a oprit pentru control, pe strada Calea Bucovinei din localitate, autoturismul înmatriculat în străinătate condus de un localnic de 19 de ani.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că plăcuțele cu numerele de înmatriculare ale autoturismului au fost retrase din circulație la 25.02.2019.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ale cărui plăcuțe cu numărul de înmatriculare au fost retrase sau a unui vehicul înmatriculat în alt stat care nu are drept de circulație în România”, ce va fi soluționat procedural.

La 10.03.2019, ora 16.20, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Suceava a oprit pentru control pe strada Gheorghe Doja din localitate, autoturismul condus de un localnic de 41 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

La 10.03.2019, ora 17.00, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului C-lung Moldovenesc a oprit pentru control pe DJ 175, din comuna Pojorâta, autoturismul condus de o femeie de 44 de ani, de cetățenie română și canadiană, cu domiciliul în Canada.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că femeia deține un permis de conducere eliberat de autoritățile canadiene care însă, nu-i conferă dreptul de a conduce vehicule pe teritoriul României.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.

La 10.03.2019, ora 18.40, o patrulă din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Vadu Moldovei a oprit pentru control, pe DC Manolea din comuna Forăşti, autoturismul condus de un localnic de 44 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

La 10.03.2019, ora 16.40, un echipaj din cadrul Poliției orașului Broșteni a oprit pentru control, pe DN 17B din localitate, autoturismul condus de un bărbat de 33 de ani, din municipiul Vatra Dornei.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

La 10.03.2019, ora 20.01, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Suceava a oprit pentru control, pe strada Grigore Alexandru Ghica din localitate, autoturismul condus de un bărbat de 40 de ani, din comuna Frătăuții Vechi, înregistrat de aparatul radar în timp ce rula cu viteza de 82 km/h (+32 km/h peste limita legală), motiv pentru care a fost sancționat contravențional.
Totodată, întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

La 10.03.2019, ora 23.15, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a oprit pentru control pe un drum comunal neclasificat din comuna Dornești motocicleta condusă de un localnic de 19 ani.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că tânărul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.

La 11.03.2019, ora 01.49, o patrulă din cadrul Secției 13 Poliție Rurală Bălcăuți a oprit pentru control pe DC 35, din comuna Grămești, autoturismul condus de un tânăr de 23 de ani, din comuna Bălcăuți.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Publicitate

Publicitate

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

Băut bine, a ajuns cu motocultorul cu semiremorcă într-un gard

Secția 1 Poliție Rurală Vadu Moldovei a fost sesizată joi, ora 16.48, despre faptul că, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.