Home / Actualitate / Campania „România vrea autostrăzi”. Primul metru de autostradă din Moldova, inaugurat în prezenţa a câtorva mii de persoane

Campania „România vrea autostrăzi”. Primul metru de autostradă din Moldova, inaugurat în prezenţa a câtorva mii de persoane

Vineri 15 martie a.c., la câțiva kilometri de Suceava, în localitatea Cumpărătura, unde a fost ianugurat în mod simbolic, singurul metru de autostradă din Moldova. Construit în regim privat de omul de afaceri sucevean Ștefan Mandachi, într-o singură zi, prin mobilizarea unei echipe de doar 17 oameni, a lansat o provocare pentru românii din întreaga lume, indiferent de statut social sau profesie, în încercarea de a atrage atenția asupra amânării excesive a construirii autostrăzii în Moldova.

Antreprenorul a declarat la inaugurare că, este o șansă unică pentru restartarea României, mai ales că nu a mai trăit un astfel de sentiment de solidaritate între toți românii: „Nu am mai trăit o astfel de solidaritate între toți românii. Avem o șansă unică să restartăm România acum. Am fost pesimist când am spus cum ar fi dacă am fi un milion, cum ar fi dacă am fi cinci milioane. Din sursele pe care le am suntem 13-14 milioane de români solidari. 99 la sută din feedback este pozitiv. Românii sunt pentru prima dată uniți”.

„Eu vreau autostradă, eu vreau o Românie unită”, a strigat inițiatorul Campania „România vrea autostrăzi” răspunsul mulțimii fiind: „Șî eu”.

Nu mă voi liniști până când nu voi călca pe autostradă la Suceava: „Eu, Ștefan Mandachi, nu mă voi lecui, nu mă voi astâmpăra, nu mă voi liniști până când nu voi avea autostradă aici, la Suceava, în Bucovina. Mi-aș fi dorit ca acest metru de autostradă să fi fost făcut acum 20 de ani de altcineva. Aș fi preferat ca cei 2.000 de români care stau în cutii de lemn să fie în viață acum”, a spus Ștefan Mandachi, adăugând că: „Acum acest metru de autostradă este al vostru. Puteți călca pe el. Nu mai este protestul lui Mandachi, ci al tuturor românilor.

„Să fim mândri că suntem moldoveni, bucovineni. Haideți să restartăm România, de aici, de la Suceava”, a conchis Mandachi care a încheiat discursul cu mesajul „Eu vreau autostrăzi în România”, iar miile de participanți au răspuns „Șî eu”.

Mii de oameni din toată țara s-au alăturat inițiativei, astfel, vineri de la ora 15.00 s-au oprit din activitate timp de 15 minute, cerând îmbunătăţirea infrastructurii rutiere.

Foto

Video

 

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

Dosare penale la regimul rutier

La 23.08.2019, ora 02.05, o patrulă din cadrul Secției 12 Poliție Rurală Preutești a oprit …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.