Home / Actualitate / Dosare penale la regimul rutier întocmit de polițiști

Dosare penale la regimul rutier întocmit de polițiști

La 15.03.2019, în jurul orei 17.05, un echipaj rutier din cadrul Poliției orașului Gura Humorului a oprit pentru control pe DJ 177C, din comuna Valea Moldovei, autoturismul condus de un localnic de 43 de ani.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că bărbatul are permisul de conducere anulat pentru infracțiuni la regimul rutier.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost anulat”, ce va fi soluționat procedural.

Horodnic de Sus

La 16.03.2019, în jurul orei 11.25, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a oprit pentru control pe DC 45 din comuna Horodnic de Sus, autoutilitara cu remorcă înmatriculată în străinătate condusă de un localnic de 43 de ani.
În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că numărul de înmatriculare aplicat pe remorcă aparține unui alt autovehicul, remorca nefiind înmatriculată sau înregistrată pentru a fi condusă pe drumurile publice.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „tractarea unei remorci neînmatriculate sau neînregistrate” și „tractarea unei remorci cu număr fals de înmatriculare sau înregistrare”, ce va fi soluționat procedural.

Bălcăuți

La 16.03.2019, ora 17.45, un echipaj rutier din cadrul Poliției orașului Siret a oprit pentru control pe DJ 209D din comuna Bălcăuți, autoturismul condus de un bărbat de 52 de ani din județul Botoșani.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Vicovu de Sus

La 16.03.2019, în jurul orei 17.50, un echipaj din cadrul Poliţiei oraşului Vicovu de Sus a oprit pentru control pe strada Romană din localitate, autoturismul condus de un tânăr de 19 ani din comuna Vicovu de Jos.
În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că tânărul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.

Putna

La 16.03.2019, ora 19.40, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Rădăuți a oprit pentru control pe DN 2H din comuna Putna, autoturismul condus de un localnic de 37 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Cârlibaba

La 16.03.2019, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Vatra Dornei a oprit pentru control pe DC 86A din comuna Cârlibaba, autoturismul înmatriculat în străinătate condus de un localnic de 16 ani.
În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că minorul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto, iar autoturismul i-a fost încredințat pentru a fi condus de fratele său de 24 de ani, din aceeași localitate.
În cauză s-a întocmit dosar penal, minorul de 16 ani fiind cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”, iar tânărul de 24 de ani sub aspectul comiterii infracțiunii de „încredințarea unui vehicul pentru a fi condus pe drumurile publice unei persoane despre care știa că nu posedă permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.

Gura Humorului

La 17.03.2019, ora 03.30, un echipaj rutier din cadrul Poliţiei oraşului Gura Humorului a oprit pentru control pe B-dul Bucovina din localitate, autoturismul condus de un bărbat de 36 de ani din județul Botoşani.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,98 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, în prezenţa medicului de gardă şi a personalului medical de serviciu, a refuzat recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „refuzul sau sustragerea conducătorului unui vehicul de a se supune prelevării de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”, ce va fi soluționat procedural.

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

S-a modificat programul de reexaminare pentru șoferii care și-au pierdut dreptul de a conduce

IPJ Suceava anunță că : “Având în vedere modificările și completările recente aduse O.U.G. nr.195/2002 …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.