Activități susținute de verificare a respectării regimului silvic pe raza județului Suceava. În săptămâna care s-a încheiat, Garda Forestieră Suceava a aplicat amenzi în valoare de 69.500 lei

În săptămâna care s-a încheiat la data de 17 martie 2019, Garda Forestieră Suceava a avut o activitate susținută de verificare a respectării regimului silvic pe raza județului Suceava.

Pe lângă controalele în exploatările forestiere sau în cantoanele silvice, s-au efectuat controale privind circulația materialelor lemnoase pe drumurile publice și la operatorii economici care prelucrează/depozitează/comercializează material lemnos.

În total, s-au identificat 15 de cazuri de încălcare a legislației în vigoare, pentru care s-au aplicat amenzi în valoare de 69.500 lei.

Au fost dispuse măsuri complementare precum confiscarea fizică de materiale lemnoase, cherestea rășinoase cu un volum de 51,9mc, cât și confiscări valorice de materiale lemnoase cu un volum de 66,32 mc, din care amintim lemn rotund lucru în volum de 49,48mc. Majoritatea controalelor care au vizat operatori economici au fost efectuate împreună cu polițiștii suceveni, în cadrul planurilor de acțiune comune.

În cadrul acțiunilor de cooperare interinstituțională, împreună cu reprezentanții I.P.J Suceava, respectiv I.J.J. „Bogdan Vodă” Suceava, au fost constatate abateri de la respectarea regimului silvic, drept pentru care au fost formulate două sesizări penale pentru tăiere ilegală de arbori și sustragere, urmând ca verificările să continue sub aspectul desfășurării de cercetări de cei abilitați.

Garda Forestieră Suceava, precizează faptul că în zonele în care au fost semnalate încălcări referitoare la respectarea regimului silvic, vor continua acțiunile de control.

Publicitate

Publicitate
serjexim

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

Două noi candidaturi anunțate pentru Primăria municipiului Suceava

Două noi candidaturi care pot conta în ierarhia finală și mai ales în forma Consiliului …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.