Home / Actualitate / Patru dosare penale în urma unei acțiuni desfășurate de polițiști pentru verificarea respectării regimului armelor și munițiilor

Patru dosare penale în urma unei acțiuni desfășurate de polițiști pentru verificarea respectării regimului armelor și munițiilor

În perioada 18.03.-19.03.2019, Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul I.P.J. Suceava a organizat o acțiune pe linia respectării normelor legale în domeniul armelor și munițiilor, ocazie cu care au fost întocmite 4 dosare penale pentru comiterea infracțiunii de „nerespectarea regimului armelor și munițiilor” și au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale prevăzută de Legea nr.295/2004 și H.G. nr.11/2018, în valoare de 4.002 lei. De asemenea, au fost indisponibilizate 4 arme neletale și 23 bucăți de elemente de muniție neletală și a fost anulat dreptul de deținere port și folosire pentru 5 deținători de arme și muniții.

La 19.03.2019, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Suceava au constatat faptul că, un bărbat de 56 de ani din municipiul Rădăuți, un bărbat de 80 de ani din comuna Grănicești și o femeie de 62 de ani din comuna Horodnic de Sus, toți posesori de permis de armă, nu s-au prezentat pentru prelungirea valabilității acestora și nu au depus armele deținute legal la un armurier autorizat în termen de 10 zile de la expirare.

În cauză s-au întocmit dosare penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „nerespectarea regimului armelor și munițiilor” și s-a dispus ridicarea și indisponibilizarea armelor de autoapărare și a 23 de bucăți de elemente de muniție neletală.

Publicitate

Publicitate
serjexim

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

Stagiunea 2019-2020 a Teatrului Municipal „Matei Vișniec” Suceava va debuta la începutul lunii septembrie

În noua stagiune, publicul sucevean  va avea parte de o gamă largă de facilități oferite …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.