Circulația rutieră peste râul Suceava de la Verești, deschisă vineri prin realizarea unui pod provizoriu din tuburi de beton

Vineri 22 martie a.c., varianta ocolitoare a podului provizoriu peste râul Suceava de la Verești, a fost deschisă circulației. Pe acest pod realizat din tuburi de beton de 1,2 metri diametru, se va circula până la finalizarea lucrărilor de refacere a podului mare. Președintele Consiliului Județean Suceava,  Gheorghe Flutur a declarat că:

“Podul provizoriu prin albie are o lungime de 43 de metri și o lățime de 5 metri și are și placă de beton armat deasupra și un sistem special de prindere în albia râului. Varianta de ocolire, cu tot cu rampe, are 434 de metri. În 19 martie s-a deschis licitația pentru lucrările de execuție la pod, urmând să fie reabilitată deschiderea 4 a podului unde s-au uzat capetele de grindă. Sper ca în vara aceasta să se încheie lucrările pentru a putea relua circulația pe pod. Prin această variantă cu pod provizoriu se deblochează traficul între Udești și Verești pentru ca cetățenii din zonă să poată circula”.

Reamintim faptul că, podul rutier peste râul Suceava de la Verești, a fost închis circulației rutiere miercuri 09 ianuarie a.c. Datorită traficului greu, o grindă Gerber s-a deplasat cu circa 15 cm, existând pericolul de prăbușire a podului oricând pe aceea secțiune.Podul se afla în sistem de avarie, de aceea s-a luat măsura închiderii până la remedierea situației. Deși exista restricții de circulatie prin indicatoare rutiere, viteza fiind limitată la 30 km pe ora, iar pentru tonajul greu mai mare de 7.5 tone, circulația pe pod a fost interzisă, șoferii nu au respectat restricțiile, astfel, grinda s-a lăsat cu circa 10 cm mai jos, față de cum era inițial. Decizia închiderii a venit în urma unei expertize a podului și a fost luată printr-o decizie a Consiliul Județean Suceava și Poliția Rutieră.

Foto

 

Video

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

Muzeul de Istorie Siret și Memorialul Holocaustului vor fi deschise în curând pentru public

Muzeul de Istorie și Memorialul Holocaustului din Siret, o investiție a Consiliului Județean Suceava de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.