Acțiune pentru creșterea gradului de siguranță publică desfășurată de polițiști

În perioada 29-31.03.2019, Serviciul Rutier Suceava împreună cu formaţiunile de profil din judeţ au organizat şi desfăşurat o acţiune pe linia combaterii excesului de viteză şi a depăşirilor neregulamentare, în cadrul căreia a fost constatată săvârșirea unei infracțiuni și au fost aplicate 377 de sancţiuni contravenționale, în valoare de 141060 de lei, din care 291 pentru nerespectarea regimului vitezei legale, 16 pentru depăşiri neregulamentare și 70 pentru alte abateri. Au fost reținute 37 de permise de conducere și au fost retrase 15 certificate de înmatriculare.

În perioada 29-31.03.2019, Serviciul Rutier Suceava împreună cu formaţiunile de profil din judeţ au organizat şi desfăşurat o acţiune pe linia combaterii conducerii autovehiculelor pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice. În cadrul acțiunii au fost testați cu aparatul etilotest 256 de conducători auto, fiind constatate 9 infracțiuni și aplicate 92 de sancţiuni contravenționale , în valoare de 61825 lei. Polițiștii au mai reținut 6 permise de conducere și au retras 4 certificate de înmatriculare .
Exemplu:
Un echipaj de poliție a oprit pentru control, pe D.C. Pârâul Arinului din comuna Dorna Arini, autoturismul condus de un bărbat de 20 ani, din comuna Cârlibaba.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de ,,conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

Incendiul de la Marginea nu a fost provocat, ci a plecat de la un scurtcircuit

Incendiul din noaptea de miercuri spre joi de la Marginea, unde a ars un adăpost …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.