Home / Actualitate / Material lemnos confiscat de polițiști

Material lemnos confiscat de polițiști

La 12.04.2019, ora 03.50, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a oprit pentru control DN 17A din comuna Dornești, autoutilitara înmatriculată în străinătate condusă de un bărbat de 25 de ani, din comuna Frătăuții Noi, care transporta material lemnos. În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu deține documente legale de proveniență și transport a materialului lemnos, motiv pentru care, s-a solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii au stabilit faptul că, acesta transporta ilegal cantitatea de 3,84 m.c. cherestea tivită de esență rășinoase. Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, materialul lemnos în valoare de 2.455 lei, a fost confiscat, iar autoutilitara în valoare de circa 1.500 de euro a fost indisponibilizată și predată în custodie personalului silvic.
Totodată, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, autoutilitara nu are poliță RCA și inspecția tehnică periodică (ITP) valabilă, motiv pentru care, conducătorul auto a fost sancționat contravențional, luându-se și măsura complementară de reținere a certificatului de înmatriculare și a plăcuțelor cu numărul de înmatriculare.

Cornu Luncii

La 11.04.2019, ora 14.00, un echipaj mixt format din polițiștii Biroului Combatere a Delictelor Silvice Suceava și specialiştii Gărzii Forestiere Suceava, a oprit pentru control pe DN 2E din comuna Cornu Luncii, ansamblul auto cu remorcă aparținând unei societăți comerciale din comuna Mălini, care transporta în plus cantitatea de 7,15 m.c. cherestea de esență rășinoase, față de cea din avizul de însoțire. În cauză s-a dispus sancţionarea contravenţională a reprezentantului societăţii, un bărbat de 31 de ani, din comuna Slatina, cu amendă în cuantum de 5.000 lei pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea valorică a cantităţii de 7,15 m.c. cherestea de esență rășinoase în valoare de 4.568 lei fără TVA.

Publicitate
Atlantis Gold-901

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

A vrut să depășească neregulamentar un autoturism ce vroia să se alimenteze cu carburanți și a intrat în acesta, la Cornu Luncii

Duminică, la ora 14.35, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 209A din comuna Cornu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.