Home / Actualitate / Peste 100 de politiști au acționat pentru prevenirea și combaterea evenimentelor rutiere generate de consumul de băuturi alcoolice

Peste 100 de politiști au acționat pentru prevenirea și combaterea evenimentelor rutiere generate de consumul de băuturi alcoolice

Consumul de alcool la volan este o cauză principală sau complementară a multor tragedii rutiere. Doar de la începutul acestui an, peste 30 de șoferi au ajuns în arestul IPJ Suceava pentru că au condus sub influența băuturilor alcoolice. Cu toate acestea, mulți șoferi dau în continuare dovadă de iresponsabilitate și urcă băuți la volan, constituind un risc enorm pentru siguranța traficului rutier.

Pentru prevenirea evenimentelor rutiere pe fondul consumului de alcool peste 100 de polițiști din cadrul structurilor rutiere dar și din cadrul secțiilor și posturilor comunale de poliție avizați să desfășoare activități de poliție rutieră au fost prezenți pe drumurile publice din județul Suceava. Prezența activă și numeroasă a polițiștilor a făcut ca în cursul zilei precedente să nu se înregistreze accidente rutiere cu victime. Mai mult, zeci de șoferi au fost identificați băuți la volan și au fost dispuse măsuri înainte ca aceștia să producă tragedii rutiere. În cazurile în care alcoolemia a depășit limita prevăzută de lege, polițiștii au întocmit dosare penale, în celelalte situații fiind aplicate sancțiuni contravenționale, procedându-se totodată la suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pentru 90 de zile.

Prezentăm alăturat câteva situații în care polițiștii au întocmit dosare penale pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice.

La 13.04.2019, ora 01.15, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Suceava a oprit pentru control pe strada Alexandru cel Bun din localitate, autoturismul condus de un localnic de 38 de ani. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, acesta a refuzat recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „refuzul sau sustragerea conducătorului unui vehicul de a se supune prelevării de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”, ce va fi soluționat procedural.

C-lung Moldovenesc

La 13.04.2019, în jurul orei 19.17, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului C-lung Moldovenesc a oprit pentru control pe str. Calea Transilvaniei din localitate, autoturismul condus de un bărbat de 45 de ani din orașul Gura Humorului. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Mitocu Dragomirnei

La 13.04.2019, ora 18.10, o patrulă din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Adâncata a oprit pentru control pe raza comunei Mitocu Dragomirnei, autoturismul condus de un localnic de 53 de ani. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Calafindești

La 13.04.2019, ora 19.55, un echipaj rutier din cadrul Poliției orașului Siret a oprit pentru control pe DJ 209D din comuna Calafindești, autoturismul înmatriculat în străinătate condus de un localnic de 41 de ani. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural. Totodată, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, asigurarea obligatorie RCA a autoturismului era expirată din 16.03.2019, motiv pentru care, conducătorul auto a fost sancționat contravențional.

Todirești

La 13.04.2019, ora 21.55, o patrulă din cadrul Secţia 5 Poliţie Rurală Dărmăneşti a oprit pentru control pe un drumul comunal neclasificat din comuna Todirești, respectiv drumul public care face legătura dintre DJ 178A și imașul Costâna, autoturismul condus de un localnic de 39 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,18 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Totodată, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul de 39 de ani nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto, autoturismul aparține unui bărbat din municipiul Suceava și are certificatul de înmatriculare suspendat. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere” „conducerea unui vehicul neînmatriculat” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Forăști

La 13.04.2019, ora 21.34, Secția 1 Poliție Rurală Vadu Moldovei a fost sesizată prin „S.N.U.A.U. 112” de un bărbat de 44 de ani din municipiul Rădăuți, despre faptul că, a fost implicat într-un eveniment rutier pe raza comuna Forăști, iar celălalt conducător auto pare sub influența băuturilor alcoolice.
Polițiștii deplasați la fața locului l-au identificat pe apelant și pe celălalt conducător auto, un localnic de 59 de ani. Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în timp ce conducea autoturismul pe raza comunei Forăști, bărbatul de 44 de ani, nu a păstrat distanța regulamentară în mers față de autoturismul din fața sa, care circula cu viteză redusă și l-a acroșat ușor în partea din spate, provocând daune materiale. Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ pentru bărbatul de 44 de ani și de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat, pentru bărbatul de 59 de ani, căruia, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Publicitate
Atlantis Gold-901

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

Un autotren încărcat cu bitum a luat foc, în zori, la Câmpulung Moldovenesc

Astăzi, la ivirea zorilor, militarii Detașamentului de Pompieri Câmpulung Moldovenesc au intervenit cu o autospecială …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.