Home / Actualitate / Trei cetățeni din Irak care au intrat ilegal în România, depistați și reținuți pe raza localității Putna

Trei cetățeni din Irak care au intrat ilegal în România, depistați și reținuți pe raza localității Putna

Polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Suceava au depistat și reținut trei cetățeni din Irak care au încercat să intre ilegal în România din Ucraina. Persoanele au fost predate, conform acordului de readmisie, autorităţilor de frontieră din Ucraina.

La sfârșitul săptămânii trecute, la nivelul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Suceava – I.T.P.F. Sighetu Marmației s-a declanșat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii migrației ilegale, în cooperare cu lucrători din cadrul IPJ Suceava – Secția de Poliție 4 Gălănești.
Astfel, echipa mixtă a depistat pe raza localității Putna, judeţul Suceava, trei persoane care nu vorbeau limba română și nu își justificau prezența în zonă, fapt pentru care au fost duse la sediul sectorului pentru cercetări. În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele au vârste cuprinse între 17 ani şi 20 de ani și provin din Irak.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar conform acordului de readmisie cei trei cetățeni din Irak au fost predați autorităților de frontieră ucrainene.

Publicitate

Publicitate

 

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

Adolescent accidentat pe trecere de pietoni

Potrivit IPJ Suceava, marți, ora 08.42, în timp ce conducea autoturismul pe strada Ana Ipătescu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.