Home / Actualitate / Peste 80 de permise auto reținute de polițiști în week-end

Peste 80 de permise auto reținute de polițiști în week-end

Toate aparatele radar deținute de polițiștii suceveni (autospecialele dotate cu aparate radar dar și cu radarele laser tip pistol ) au fost folosite de aceștia în perioada 19 – 21 aprilie 2019. Nu s-au înregistrat evenimente rutiere grave, precizează aceștia dar 86 de șoferi au rămas fără permis de conducere după ce au săvârșit abateri la regimul rutier, în special încălcând regimul legal de viteză. 

“Viteza excesivă este, în continuare, una din principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave. Din fericire prezenţa activă a poliţiştilor în trafic şi măsurile luate au făcut ca în ultimele zile să nu se producă accidente rutiere grave pe drumurile din judeţul nostru, neînregistrându-se nici un deces sau rănit grav” se menționează într-un comunicat transmis de IPJ Suceava.

Doar în cursul zilei sâmbătă polițiștii au reținut 42 de permise de conducere. Vineri au fost reținute 18 permise, iar duminică au fost reținute 26 de permise de circulație.

Pentru prevenirea producerii accidentelor rutiere, pe fondul depăşirii vitezei legale, conducătorii auto trebuie să acorde o atenţie deosebită modulul în care circulă pe şosele, pentru că poartă nu doar responsabilitatea siguranţei lor, ci şi a celorlalţi participanţi la traficul rutier, subliniază polițiștii: depăşirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv şi pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă prevăzută în clasa a IV-a de sancţiuni, respectiv de la 9 la 20 de puncte-amendă (în prezent, între 1.305 şi 2.900 de lei).

IPJ Suceava a exemplificat cu un caz înregistrat duminică, pe DN2, unde un șofer de 32 de ani, din comuna Dumbrăveni rula cu viteza de 204 km/h. A fost oprit și sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 2900 lei, aplicându-se și sancțiunea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pentru o perioadă de 90 de zile.

Poliţiştii atrag încă o dată atenţia cu privire la respectarea regimului legal de viteză, conform marcajelor şi indicatoarelor rutiere şi adaptarea în permanenţă a vitezei de deplasare la condiţiile de drum.

Ei subliniază că în primul trimestru al acestui an, pe raza județului, s-au produs 41 de accidente de circulaţie grave, în scădere cu 13 accidente de circulație, astfel , se constată o scădere a numărului de persoane decedate (-3), a numărului de persoane rănite grav (-8) şi a numărului de persoane rănite uşor (-18), față de primele 3 luni 2018.

Publicitate

Publicitate

 

Publicat de: StiriInfoSuceava

Alte articole

Concursul cercului de elevi „Cu viaţa mea apăr viaţa”- etapa judeţeană

La Sala de Sport a C.S.M. Suceava, sâmbătă, 18 mai, a aput loc etapa judeţeană …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.