Home / Actualitate / Țigări de contrabandă depistate la Brodina și Ulma

Țigări de contrabandă depistate la Brodina și Ulma

Un echipaj al poliției de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei a observat la sfârșitul săptămânii ce s-a încheiat, mai multe persoane care transportau în spate, de la frontiera de stat spre localitatea Straja, mai multe colete voluminoase. Frontieriștii au acționat pentru reținerea celor în cauză, dar în momentul în care bărbații au observat echipajul poliției de frontieră au abandonat coletele și au fugit către interiorul localității, spun cei de la Sectorul Teritorial al Poliției de Frontieră Suceava.

Deoarece persoanele în cauză nu s-au supus somațiilor legale prin voce,  polițiștii de frontieră au tras două focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, însă nici de această dată nu s-au oprit.

Imediat, au fost anunțate şi autorităţile ucrainene, despre caz, în vederea cercetării în comun a evenimentului de frontieră. Astfel, la fața locului au fost descoperite mai multe colete cu țigări de proveniență ucraineană care au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a reieșit cantitatea de 36.990 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană, în valoare de 433.000 lei. Acestea au fost ridicate în vederea confiscării și se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei de stat, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Tot în cadrul aceleiași acțiuni, un alt echipaj al poliției de frontieră din cadrul Sectorului PF Brodina a descoperit, pe raza localității Ulma, ascunse sub un podeț, mai multe colete cu țigări de proveniență ucraineană ( 2.990 pachete cu țigări în valoare de 35.000 lei). Frontieriștii fac cercetări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

Publicitate

Publicitate

Publicat de: StiriInfoSuceava

Alte articole

Concursul cercului de elevi „Cu viaţa mea apăr viaţa”- etapa judeţeană

La Sala de Sport a C.S.M. Suceava, sâmbătă, 18 mai, a aput loc etapa judeţeană …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.