Home / Actualitate / Universitatea suceveană coorganizator al Olimpiadei Naționale de Informatică 2019, secțiunea liceu

Universitatea suceveană coorganizator al Olimpiadei Naționale de Informatică 2019, secțiunea liceu

În perioada 30 aprilie-4 mai, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava (USV), împreună cu Inspectoratul Școlar Județean Suceava, sunt organizatorii acestui eveniment deosebit de important pentru tinerii IT-iști din toată țara. Președintele de onoare al ediției din acest an a Olimpiadei Naționale de Informatică este prof.univ.dr.ing. Valentin Popa, Rectorul USV.
Pe durata celor aproape 5 zile, elevii și profesorii însoțitori vor avea un program încărcat, probele de concurs alternând cu un program turistic și cultural, care va include o vizită la Cetatea de Scaun a Sucevei și la Muzeul de Istorie, alături depiesele de teatru „Cyrano de Bergerac”, care va fi jucată pe scena Auditorium-ului„Joseph Schmidt”, și „Cosmic”, care va putea fi urmărită la Observatorul Astronomic al Universității, după cum informează lector univ.dr. Codruț Șerban Serviciul de Relații Publice, Comunicare și Imagine -USV.
Programul Olimpiadei cuprinde 2 zile de concurs, cu durata de 4 ore, în cadrul cărora, cei aproape 400 de elevi participanți se vor întrece pentru stabilirea premiilor și medaliilor la nivel național. În a treia zi de concurs,va fi organizatăo probă de baraj,la care vor participa elevii situați în partea superioară a clasamentului după primele două zile de concurs, probă prin care se va definitiva componența lotului lărgit al României, care urmează să se pregătească pentru Olimpiada Internațională de Informatică.
Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava va găzdui probele de concurs pentru clasele a XI-a și a XII-a și proba de baraj menționată anterior. Toate probele se vor desfășura în laboratoarele Facultății de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor din cadrul USV.

Publicitate

Publicitate
serjexim

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

Concursul cercului de elevi „Cu viaţa mea apăr viaţa”- etapa judeţeană

La Sala de Sport a C.S.M. Suceava, sâmbătă, 18 mai, a aput loc etapa judeţeană …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.