Home / Actualitate / 4 ORDINE PROVIZORII DE PROTECȚIE PENRTU SIGURANȚA UNOR FAMILII

4 ORDINE PROVIZORII DE PROTECȚIE PENRTU SIGURANȚA UNOR FAMILII

În ultimele zile, polițiștii au emis patru ordine provizorii de protecție, aducând liniștea astfel în familii.

Mai exact, luni, ora 01.23, polițiștii din cadrul Biroului de Ordine Publică – Poliția Municipiului Suceava au fost sesizați prin SNUAU 112 de către o femeie de 36 ani, din municipiul Suceava, despre faptul că a fost agresată fizic de către soțul său de 33 ani, din aceeași localitate, în timp ce se aflau în locuința comuna.

În urma cercetărilor a fost identificată apelanta împreună cu fiica sa de 13 ani, care au declarat faptul că bărbatul a provocat scandal și le-a agresat fizic în cursul zilei.

S-a stabilit că bărbatul este plecat de mai mulţi ani în străinătate, unde munceşte, iar pe data de 17.04.2019 a venit acasă, apelanta  primindu-l în locuință cu condiţia de a se comporta frumos, pentru a-şi vedea copiii şi a petrece timp cu ei. Persoana în cauză este consumatoare de băuturi alcoolice, iar datorită acestui fapt devine agresiv, drept dovadă a ameninţat-o pe apelantă cu acte de violenţă.

La 22.04.2019, bărbatul a venit la domiciliul apelantei sub influenţa băuturilor alcoolice, a făcut scandal, a îmbrâncit-o şi a ameninţat-o pe ea şi pe fiica ei. De asemenea, persoana în cauză s-a manifestat agresiv şi asupra părinţilor apelantei.

În urma rezultatului formularului de evaluare a riscului, s-a stabilit că în cauză există risc iminent și se impune emiterea unui ordin de protecție provizoriu împotriva bărbatului de 33 de ani, fapt pentru care a fost emis ordinul de protecție provizoriu împotriva lui pe o perioada de 5 zile, începând cu data de 22.04.2019, ora 05.00.

Ulterior, susnumitului i-au fost aduse la cunoștință obligațiile prevăzute de ordinul de protecție.

 

Tot luni, ora 23.10, Poliția municipiului Vatra Dornei a fost sesizată prin S.N.U.A.U. 112  de către o femeie de 45 ani, din comuna Iacobeni cu privire la faptul că soțul ei face scandal în locuință.

În urma cercetărilor efectuate a rezultat că în seara zilei de 22.04.2019, în jurul orei 22.00, soțul de 42 ani s-a întors la domiciliu în stare de ebrietate, a provocat scandal, aducându-i amenințări soției sale și a strâns-o de antebrațul mâinii drepte.

Persoana vătămată a fugit din locuința comună la o vecină, luându-i cu aceasta și pe cei doi copii minori, după care a apelat SNUAU 112 și ulterior s-a impus emiterea unui ordin de protecție împotriva soțului pentru o perioadă de 120 de ore.

Persoana vătămată a depus plângere penală împotriva soțului, pentru săvârșirea infracțiunilor de violență în familie și amenințare.

În cauză  s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovirea sau alte violențe-violență în familie și amenințarea.

S-a emis ordin de protecție provizoriu pe o durată de 120 de ore.

De asemenea, în cursul zilei precedente, polițiștii Secției de Poliție Burdujeni au fost sesizați prin SNAU112 de către o femeie de 33 ani, localnică, despre faptul că a fost agresată fizic de către soțul său de 33 ani, din aceeași localitate, în timp ce se afla la domiciliu.

A fost identificată apelanta, care a declarat verbal că este victima unei agresiuni fizice care s-a petrecut pe fondul consumului de băuturi alcoolice a soțului și a unor probleme familiale, aceasta fiind lovită.

Femeia a fost condusă împreună cu soțul său la sediul Secției de Poliție Burdujeni, unde a declarat faptul că solicită efectuarea de cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de violență în familie și emiterea unui ordin de protecție deoarece a mai fost lovită si în cursul anului 2018 fără motiv.

În urma rezultatului chestionarului aplicativ, s-a stabilit că în cauză se impune emiterea unui ordin de protecție împotriva bărbatului de 33 de ani, fapt pentru care a fost emis ordinul de protecție provizoriu pe o perioada de 5 zile (120 ore).

Conținutul ordinului de protecție provizoriu i-a fost adus la cunoștință agresorului, care a semnat în acest sens și a declarat că va locui la părinții săi în municipiul Suceava.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „violență în familie”.

 

Totodată , la ora 16.40, o femeie s-a prezentat la sediul Poliției mun. Rădăuți, unde a depus o plângere scrisă, în care a sesizat că la aceeași dată, în jurul orei 15.00, pe fondul unui conflict spontan avut cu soțul ei care era sub influența băuturilor alcoolice, a fost lovită de acesta.

În urma verificărilor efectuate a rezultat că la 19.04.a.c., în jurul orei 15.00, în timp ce femeia se afla la domiciliu împreună cu cei doi copii minori, a venit soțul ei de 43 ani, localnic, care se afla sub influența băuturilor alcoolice. Pe fondul unor discuții neprincipiale, iscate între cei doi soți, bărbatul i-a aplicat mai multe lovituri soției sale.

Din declarația femeii a reieșit faptul că aceasta era într-o stare de temere și că siguranța ei și a celor 2 copii minori era în pericol, motiv pentru care a solicitat eliberarea unui ordin de protecție provizoriu.

După efectuarea documentației, în conformitate cu prevederile legale, polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu față de bărbatul de 45 de ani pe o perioadă de 5 zile, impunându-i-se acestuia să nu se apropie de soție și de cei doi copii, la o distanță de minim 100 m.

Întrucât bărbatul era sub influența băuturilor alcoolice și la aducerea la cunoștință a ordinului de protecție provizoriu a devenit recalcitrant, acesta a fost imobilizat și condus la Spitalului municipal Rădăuți, unde a fost internat la secția Psihiatrie.

În cauză s-a întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,violență în familie”.

 

IPJ Suceva precizează că, intervenţiile poliţiştilor la cazurile de violenţă domestică se pot realiza din oficiu sau ca urmare a sesizărilor primite prin Sistemul naţional unic pentru apeluri de urgenţă (112), formulate în scris sau oral, direct ori telefonic la sediul unităţilor de poliţie de către persoanele implicate în actele de violenţă domestică, de către persoanele care au asistat la producerea actelor de violenţă domestică sau de către alte persoane.

 

În cadrul intervențiilor, polițiștii pot lua măsuri pentru separarea victimei de agresor și pot realiza orice alte demersuri necesare eliminării riscurilor imediate. Ei observă și adresează întrebări cu privire la starea fizică a persoanelor implicate și, dacă se impune, solicită intervenția echipelor medicale. Informează atât victima, cât și agresorul, cu privire la drepturile și obligațiile lor și măsurile ce vor fi dispuse în urma evaluării situației de fapt.

 

De asemenea, sesizează structurile specializate ale Poliției Române sau ale altor instituții în situația în care, în urma verificării sesizării, sunt constatate și alte fapte incriminate, obținând probe, după caz.

Publicitate

Publicitate

Publicat de: StiriInfoSuceava

Alte articole

Concursul cercului de elevi „Cu viaţa mea apăr viaţa”- etapa judeţeană

La Sala de Sport a C.S.M. Suceava, sâmbătă, 18 mai, a aput loc etapa judeţeană …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.