Home / Actualitate / Studenții au învățat despre încondeierea ouălor

Studenții au învățat despre încondeierea ouălor

Studenții Facultății de Drept și Științe Administrative din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, reuniți în Grupurile de iniţiativă studenţească Administraţie Publică şi Poliţie Locală, au organizat în pragul Sărbătorii Învierii evenimentul Tehnica de încondeiere a ouălor la atelierul de creaţie – USV între artă, tradiţie şi cultură. Acțiunea a inclus prezentarea meşteşugurilor ce ţin de specificul perioadei pascale, prin încondeiatul ouălor de Paşte şi priceasnă, cu participarea a două tinere talente (surorile Ionela și Marinela PENTELESCU, cea de a doua invitată fiind studentă a USV-FDSA). Cu acest prilej s-a organizat și o expoziție de ouă încondeiate, iar după prezentarea tehnicii de încondeiere a ouălor, la atelierul de creație a fost organizată şi o competiție de încondeiat ouă.

Evenimentul a fost organizat în contextul implementării proiectului cu titlul DEZVOLTĂM IDEI NOI PENTRU VOI ŞI PENTRU NOI – DIVON, în valoare de 20.000 lei, finanțat de către Casa de Cultură a Studenților – CCS din Municipiul Suceava și cofinanțat de către un colectiv de cadre didactice ale Facultății de Drept și Științe Administrative, precum și de către Asociația LUMEN. În implementarea proiectului, pentru care studenții au obținut finanțare în cadrul Competiției de proiecte studențești – Ediția 2019, aceștia sunt consiliați de către echipa de cadre didactice și cercetători a Centrului de Formare și Cercetare în Administrația Publică – CEFCAP.

Echipa de proiect este formată din studenți de la programele de studii Administrație Publică, Poliție Locală, Management și Administrație Europeană: Marinela PENTELESCU, Andrei MALANCIUC, Mihaela-Brîndușa ȘUHAN și Ingrid-Roxana ROOS. Fiind o aplicație cu caracter deschis, la pregătirea și elaborarea proiectului au participat și alți studenți de la programele de studii Administrație Publică și Poliție Locală.

Publicitate

Publicitate
edyand

Publicat de: StiriInfoSuceava

Alte articole

Concursul cercului de elevi „Cu viaţa mea apăr viaţa”- etapa judeţeană

La Sala de Sport a C.S.M. Suceava, sâmbătă, 18 mai, a aput loc etapa judeţeană …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.