Home / Actualitate / Dosare penale pentru deținere de țigări de contrabandă

Dosare penale pentru deținere de țigări de contrabandă

Un echipaj din cadrul Poliției orașului Vicovu de Sus a oprit marți, în jurul orei 08.30 pentru control pe raza comunei Brodina, un autoturism condus de un bărbat din comuna Ulma în care se aflau în calitate de pasagere, soția acestuia și o minoră de 15 ani din comuna Ulma. În urma  controlului autoturismului, polițiștii au identificat 399 de pachete cu țigări ascunse în două bagaje, bunuri despre care, conducătorul auto a precizat că aparțin minorei de 15 ani pe care a luat-o la ocazie de pe raza comunei Ulma și care avea asupra sa cele două bagaje.

Cu ocazia audierilor, minora a declarat faptul că, la 22.04.2019 a luat țigările de la locuința unei rude, o femeie de 22 de ani din comuna Ulma și trebuia să le transporte în municipiul Rădăuți.

În cauză, polițiștii au efectuat o percheziție la domiciliul femeii de 22 de ani din comuna Ulma, ocazie cu care, au fost identificate 3 telefoane mobile, persoana percheziționată declarând faptul că, nu avea cunoștință de existența unuia dintre acestea.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „contrabandă”, fiind ridicate cele 3 telefoane mobile și confiscate cele  399 de pachete cu țigări, în valoare de  circa 4.000 lei.

 

Tot marți, ora 09.30, o patrulă din cadrul Poliției municipiului Fălticeni a identificat în Piața Agroalimentară din localitate, în magazinul aparținând unui localnic de 39 de ani, 14 cutii a 100 bucăți de articole pirotehnice și 30 de pachete cu țigări de proveniență extracomunitară fără timbru fiscal, bunuri despre care, bărbatul a declarat că îi aparțin, fără a deține documente de proveniență.

Și în acest caz s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „contrabandă”  și „efectuarea de orice operațiuni cu articole pirotehnice fără drept”, articolele pirotehnice și țigările în valoare de circa 800 lei, fiind ridicate în vederea confiscării.

Publicat de: StiriInfoSuceava

Alte articole

Concursul cercului de elevi „Cu viaţa mea apăr viaţa”- etapa judeţeană

La Sala de Sport a C.S.M. Suceava, sâmbătă, 18 mai, a aput loc etapa judeţeană …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.