Home / Actualitate / Spitalul Rădăuți nu a anunțat CAS Suceava de suspendarea activității secției de pediatrie

Spitalul Rădăuți nu a anunțat CAS Suceava de suspendarea activității secției de pediatrie

Până pe 5 mai, micii pacienti din zona Rădăuți ce ar fi trebuit să se interneze în secția de pediatrie a Spitalului Rădăuți se pot adresa centrelor de permanență din Vicovu de Sus, Straja, Cajvana, Ulma și Bilca. Precizarea vine din partea Direcției de Sănătate Publică Suceava ca urmare a suspendării activității Secției de Pediatrie și implicit a liniei de gardă de pediatrie de la Spitalul Municipal Rădăuți. Secția va fi închisă până pe 6 mai, întrucât celor 2 medici pediatri li s-a aprobat concediul solicitat pe motiv de suprasolicitare.

Trebuie precizat că din 19 aprilie, de când activitatea Secției de Pediatrie a fost suspendată, urgențele sunt redirecționate către Spitalul Județean Suceava, care și așa este supraaglomerat.

Pe de altă parte, CAS Suceava nu a fost informată de conducerea Spitalului Municipal Rădăuți despre închiderea temporară a secției de pediatrie, astfel încat s-a dispus o acțiune de control pentru a verifica modul de respectare de către furnizor a clauzelor contractuale.

“La momentul efectuării ațiunii de control secția de pediatrie era închisă și nu existau asigurați internați. Activitatea medicală realizată până la data de 19.04.2019 este corect evidențiată în actele primare existente la nivelul spitalului, respectiv în foile de observație și foile de spitalizare de zi. În timpul verificărilor unitatea sanitară a remediat omisiunea, respectiv a înștiințat CAS Suceava despre suspendarea activitatii secției de pediatrie” a subliniat președinte director general al CAS Suceava, dr.Claudiu Cobuz.

Potrivit acestuia, conducerea Spitalul Municipal Rădăuți a încercat în mai multe rânduri să își completeze numărul de medici specialiști angajați, dar la concursurile organizate nu s-a prezentat nimeni.

CAS Suceava contractează și decontează furnizorilor serviciile medicale, după raportarea și validarea acestor servicii, conform prevederilor legale, iar asigurarea continuității actului medical nu reprezinta o obligație a CAS Suceava.

Publicat de: StiriInfoSuceava

Alte articole

Concursul cercului de elevi „Cu viaţa mea apăr viaţa”- etapa judeţeană

La Sala de Sport a C.S.M. Suceava, sâmbătă, 18 mai, a aput loc etapa judeţeană …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.