Home / Actualitate / Polițiștii din Șcheia au făcut mai multe vizite la familiile defavorizate

Polițiștii din Șcheia au făcut mai multe vizite la familiile defavorizate

,,ÎMPREUNA PENTRU O COMUNITATE MAI SIGURĂ”  se intitulează campania de prevenire a criminalității în mediul rural, derulată de Poliția Română în perioada 4 aprilie – 7 iunie a.c. Prin activitățile derulate de către polițiștii suceveni, se dorește reducerea riscului de victimizare pentru categoriile de persoane vulnerabile din zonele rurale (bătrâni, copii) .

În acest sens se desfășoară activități de prevenire și informare în comunitățile rurale, în baza analizei factorilor de risc infracțional și victimal, pe teme ce vizează educația antivictimală și antiifracțională (siguranță pe stradă, prevenirea furturilor, a faptelor comise cu violență, dispariții de minori, siguranță rutieră) .

Materialele specifice campanie –  afișe, pliante, broșuri cu informații preventive – sunt diseminate în comunitatea suceveană prin acțiuni de informare stradale organizate de polițiștii de la prevenire, ordine publică și cei de la posturile de poliție, dar și în contextul unor manifestări sau evenimente religioase, culturale.

,,Deoarece mai este puțin până la Sărbătoarea Paștelui Ortodox, la 25.04.2019, Secția 9 Poliție Rurală Șcheia a organizat o acțiune punctuală pe raza comunei Șcheia pe linia asigurării unui climat de ordine publică, depistarea persoanelor cu ședere nelegală, a celor voiajoare ce nu-și justifică legal prezența sau urmărite în temeiul legii, a delicvenței juvenile și victimizării minorilor, precum și pe linia prevenirii actelor de comerț ilicit, la care au fost cooptați luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale și lucrători din cadrul Primăriei Comunei Șcheia și ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava” se preizează într-un comunicat al IPJ Suceava. Potrivit acestuia, în cadrul acțiunii au fost legitimate 92 de persoane și s-au derulat activități de consiliere în 7 familii cu peste 40 de copii.

Totodată, au fost identificate și legitimate 4 persoane străine de localitate și au fost aplicate 6 sancțiuni contravenționale, în valoare de 1.200 lei.

Cu titlu de bune – practici, polițiștii și lucrătorii Primăriei Comunei Șcheia – Autoritatea Tutelară și ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava, au efectuat vizite la 21 de familii din comuna Șcheia în scopul prevenirii delicvenței juvenile și victimizarea minorilor, ocazie cu care au fost identificate 5 cazuri noi de neglijență în familie, iar în funcție de datele obținute în urma monitorizării acestora, vor fi inițiate demersurile procedurale în vederea instituirii unor măsuri de protecție pentru copii.

 

Polițiștii susțin că aceste acțiuni au ca principal scop creșetrea gradului de siguranță în comunitate dar și monitorizarea permanentă a situațiilor de risc pentru minori și dispunerii unor măsuri în vederea dezvoltării normale a acestora.

Publicat de: StiriInfoSuceava

Alte articole

Adolescent accidentat pe trecere de pietoni

Potrivit IPJ Suceava, marți, ora 08.42, în timp ce conducea autoturismul pe strada Ana Ipătescu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.