Home / Actualitate / În Vinerea Mare, politistii au salvat un barbat de 29 de ani care intenționa să se sinucidă

În Vinerea Mare, politistii au salvat un barbat de 29 de ani care intenționa să se sinucidă

Vineri 26 aprilie a.c., în jurul orei 16.50, Secția de Poliție Burdujeni a fost sesizată prin S.N.U.A.U. 112 de către un bărbat din comuna Fântânele despre faptul că, fratele său de 29 ani, din aceeași localitate, care locuiește fără forme legale pe raza municipiului Suceava, i-a trimis un mesaj de adio pe telefonul mobil, în jurul orei 16.20, iar din acel moment a dispărut, nu mai răspunde la telefon iar locuința acestuia este descuiată, cheile și documentele personale fiind în interiorul locuinței.

S-au constituit de îndată două echipe operative, iar patrula de poliție din cadrul Secției de Poliție Burdujeni a procedat la căutarea persoanei în cauză, care a fost identificată la scurt timp în zona Castelului de Apă, de pe raza Cartierului Burdujeni, fiind sub influența băuturilor alcoolice și având asupra sa un cablu electric (tip alimentare) cu care intenționa să săvârșească un act suicidal.

Ținând cont de gravitatea situației și starea psihică a bărbatului, polițiștii l-au abordat cu tact, au purtat discuții cu acesta și l-a momentul oportun au intervenit, prelundu-l ulterior în autospeciala de poliție. Cel în cauză a fost condus înapoi în locuință, de unde s-a solicitat intervenția unui echipaj de ambulanță pentru internarea acestuia.

La fața locului a sosit un echipaj de ambulanță, care i-a acordat primul ajutor dar și rudele persoanei în cauză. Polițiștii atrag atenția cu privire la consumul de alcool și efectele sale, mai ales în perioada sărbătorilor generând riscuri sporite în sfera gestionării unor situații personale. Actele necugetate stimulate de consumul de alcool nu fac decât să aducă durere celor dragi și au urmări ireversibile.

Polițiștii suceveni desfășoară în perioada 03 aprilie – până pe 15 iunie a.c., campania de prevenire „PRIMĂVARA SIGURANȚEI”. Campania are ca scop creșterea gradului de siguranță a cetățenilor, reducerea riscului infracțional și victimal.

În perioada minivacanței de Paște, polițiștii au intensificat activitățile de patrulare și acționează cu efective sporite pentru o intervenție fermă și în timp util la orice eveniment. Mobilizarea rapidă a polițiștilor și capaciatatea de intervenție eficientă au fost demonstrate și în cazul unei sesizări atipice, gestionată în mod cât se poate de bine de agenții Secției de Poliție Burdujeni.

Prin intervenția lor, polițiștii au salvat viața unui om și au ferit o familie de la o tragedie de Sărbătorile Pascale.

Publicitate

Publicitate

 

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

Concursul cercului de elevi „Cu viaţa mea apăr viaţa”- etapa judeţeană

La Sala de Sport a C.S.M. Suceava, sâmbătă, 18 mai, a aput loc etapa judeţeană …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.