Atenție unde și cum faceți grătarele de 1MAI

Pompierii militari suceveni recomandă cetăţenilor să respecte regulile de apărare împotriva incendiilor la organizarea grătarelor în minivacanța de 1Mai pentru a se evita incidentele nedorite.

 

O regulă de bază este, să nu aprindă focul în locuri cu pericol de incendiu şi pe timp de vânt.

De asemenea, prepararea hranei prin utilizarea focului deschis în zonele de agrement şi în gospodăriile populaţiei trebuie să se facă numai în locuri special amenajate, în condiţii şi la distanţe care să nu permită propagarea focului la construcţii, culturi agricole, păduri sau vecinătăţi.

„Îndemnăm fumătorii să nu arunce la întâmplare resturile de ţigară sau chibriturile aprinse, fumatul fiind permis doar în locuri marcate şi amenajate. O grijă deosebită trebuie acordată copiilor, cărora nu trebuie să le lăsaţi la îndemână mijloace de aprindere (chibrituri sau brichete)” precizează purtătorul de cuvânt  al ISU suceava, slt. Alin Găleată.

Acesta a mai subliniat că, pentru a preveni izbucnirea unui incendiu la fondul forestier, se impune interzicerea accesului cu foc deschis şi fumatul în pădure sau la o distanţă mai mică de 100 de metri de aceasta.

„Monitorizaţi în permanenţă arderea, deoarece, chiar şi o rafală slabă de vânt ar putea modifica direcţia focului, îndreptând flăcările spre vegetaţie sau transportând scânteile incandescente la distanţe mari. Şi nu în ultimul rând, înainte de plecare, stingeţi focul şi acoperiţi cenuşa cu pământ” a întărit purtătorul de cuvânt.

Publicat de: StiriInfoSuceava

Alte articole

3 suspecți de fapte de furt au ajuns în arestul IPJ Suceava

Poliția municipiului Câmpulung Moldovenesc a organizat, la primele ore ale zilei de 26 martie, o …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.