Home / Actualitate / Un gater și pădurea din jur în flăcări, la Dorna Arini

Un gater și pădurea din jur în flăcări, la Dorna Arini

O societate comercială cu profil de prelucrare a lemnului, din comuna Dorna Arini a luat foc vineri, în jurul orei 17, la fața locului intervenind pentru localizarea și lichidarea incendiului militarii Detașamentului de Pompieri Vatra Dornei cu două autospeciale de stingere, două motopompe și o ambulanță SMURD. Existența flăcărilor a fost anunțată la ora 17:10 iar la sosirea echipajelor, focul se manifesta în zona de debitare a materialului lemnos, precum și la vegetația uscată din apropiere, existând pericolul de propagare a incendiului la un magazin alimentar și la un autovehicul, aflate în imediata vecinătate.

Incendiul a fost lichidat la ora 18:58, dar au ars hala de debitare, construită din lemn, pe o suprafață de 300 mp, și vegetația uscată din zonă, pe o suprafață de aproximativ 1.000 mp. Au mai ars circa 5 mc de cherestea, 6 mc de lemn pentru debitare și 2 mc de rumeguș. S-au degradat mai multe utilaje și instalații specifice de prelucrare a lemnului, un compresor, instalația electrică și o laterală a autovehiculului (un autotractor) din apropiere.

Potrivit pompierilor, cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un scurtcircuit produs la un cablu electric defect.

Nu s-au înregistrat victime omenești, iar pompierii au salvat magazinul alimentar, un ansamblu autotractor cu remorcă, circa 2 mc cherestea și două mașini de ascuțit pânze banzic (fierăstrău panglică).

Publicat de: StiriInfoSuceava

Alte articole

Concursul cercului de elevi „Cu viaţa mea apăr viaţa”- etapa judeţeană

La Sala de Sport a C.S.M. Suceava, sâmbătă, 18 mai, a aput loc etapa judeţeană …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.