Home / Actualitate / Avalanșă de dosare penale întocmite de polițiștii rutieri

Avalanșă de dosare penale întocmite de polițiștii rutieri

Zilele acestea polițiștii rutieri din județ au întocmit dosare penale “pe bandă rulantă”. Astfel, pe 27.04.2019, ora 01.16, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Vatra Dornei a oprit pentru control pe strada 22 Decembrie din localitate, autoturismul înmatriculat în străinătate condus de un localnic de 30 de ani. Deoarece mirosea a alcoool, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. I s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Tot pe 27.04.2019, în jurul orei 17.45, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Suceava a oprit pentru control pe DJ 209D din comuna Dărmănești, autoturismul condus de un localnic de 27 de ani. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.

Pe 28.04.2019, ora 05.24, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Suceava a fost sesizat despre faptul că, pe B-dul 1 Mai din localitate s-a produs un accident rutier soldat doar cu pagube materiale, însă conducătorul auto pare sub influența alcoolului.

Polițiștii deplasați operativ la fața locului au identificat pe B-dul 1 Mai, un autoturism ieșit în afara părții carosabile, la volanul vehiculului fiind un bărbat de 69 de ani, din comuna Șcheia. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural, informează IPJ Suceava.

 

Tot pe 28.04.2019, ora 11.20, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a oprit pentru control pe un drum comunal neclasificat din comuna Horodnic de Jos, autoturismul cu număr de înmatriculare provizoriu, condus de un minor de 16 ani, din localitate. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că minorul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto, iar autoturismul are autorizația de circulație provizorie expirată din 27.01.2019.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere” și „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat”, ce va fi soluționat procedural.

În aceeași zi, în jurul orei 19.25, un echipaj rutier din cadrul Poliției orașului Gura Humorului a oprit pentru control pe DN 2E, în interiorul localității Capu Codrului, autoturismul condus de un bărbat de 59 de ani, din municipiul București, înregistrat de aparatul radar în timp ce rula cu viteza de 75 km/h, pe un sector de drum unde limita maximă de viteză este de 50 km/h. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că bărbatul are permisul de conducere reținut pentru infracțiuni la regimul rutier astfel, s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendat sau reținut”, ce va fi soluționat procedural.          

De asemenea, pe 28.04.2019, ora 22.38, Poliția municipiului Fălticeni a fost sesizată prin „S.N.U.A.U. 112” despre faptul că, pe str.1 Mai din localitate, a avut loc un accident rutier soldat cu pagube materiale, iar conducătorul auto pare sub influența alcoolului.

Din primele cercetări, polițiștii deplasați la fața locului au stabilit faptul că, la 28.04.2019, în timp ce conducea autoturismul pe str. 1 Mai din localitate, după intersecția cu str. Dragoslav, un localnic de 40 de ani, a pătruns pe contrasens și a intrat în coliziune cu un autoturism parcat regulamentar.

În urma impactului, nu au rezultat victime, ci doar avarierea celor două autoturisme. Deoarece emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,28 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. S-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

La ora 22.35, o patrulă din cadrul Secției 13 Poliție Rurală Bălcăuți a oprit pentru control pe DC 36A din comuna Grămești, autoturismul condus de un localnic de 27 de ani și în care se afla ca pasager, o tânără de 18 ani din aceeași localitate, proprietara vehiculului. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că tânărul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto. Totodată, acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,28 mg/l alcool în aerul expirat.

Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, tânărul a condus pe drumurile publice autoturismul încredințat de proprietara vehiculului, care știa faptul că acesta nu posedă permis de conducere și se află sub influența băuturilor alcoolice.

În aceste condiții s-a întocmit dosar penal, tânărul de 27 de ani fiind cercetat  sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”, iar tânăra de 18 ani sub aspectul comiterii infracțiunii de „încredințarea unui vehicul pentru a fi condus pe drumurile publice unei persoane despre care știa că nu posedă permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.

Publicat de: StiriInfoSuceava

Alte articole

Concursul cercului de elevi „Cu viaţa mea apăr viaţa”- etapa judeţeană

La Sala de Sport a C.S.M. Suceava, sâmbătă, 18 mai, a aput loc etapa judeţeană …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.