Home / Actualitate / Pompierii au intervenit 6 ore la stingerea unui incendiu generat intenționt în noaptea de Înviere

Pompierii au intervenit 6 ore la stingerea unui incendiu generat intenționt în noaptea de Înviere

Nu mai puțin de 7 autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD au fost folosite pentru stingerea unui incendiu izbucnit în noapea de Înviere la o gospodărie, în satul Costișa, comuna Frătăuții Noi. La fața locului s-au deplasat militarii Detașamentului de Pompieri Rădăuți, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență Frătăuții Noi și Frătăuții Vechi.

Incendiul a fost observat și anunțat cu întârziere ( la ora 23:55), iar la sosirea echipajelor ardeau puternic acoperișul și pereții casei, precum și anexele gospodărești, majoritatea construite din lemn și dispuse corp comun sau foarte apropiate între ele. De asemenea, exista pericolul de propagare la locuința învecinată.

Proprietara, în vârstă de 68 de ani, a suferit un atac de panică. Pompierii paramedici SMURD i-au acordat primul ajutor medical, după care au transportat-o la Centrul de Primire Urgențe al spitalului din Rădăuți, pentru investigații suplimentare.

Potrivit ISU Suceava, au ars: acoperișul casei pe o suprafață de 120 mp, o anexă corp comun cu locuința pe 40 mp, acoperișul unei construcții corp comun (șură și grajd) pe 70 mp, o șură din lemn pe 40 mp, o anexă din lemn pe 40 mp, aparate electrocasnice, 3 butelii de aragaz, elemente de tâmplărie din PVC, obiecte de mobilier și cereale. În incendiu a pierit o vacă. De asemenea, s-au degradat pereții casei pe o suprafață de aproximativ 200 mp.

În opinia pompieilor, cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.

Intervenția la fața locului s-a terminat la ora 6:20, iar pompierii au salvat restul casei de locuit, pereții grajdului și locuința învecinată.

Publicitate

Publicitate
serjexim

Publicat de: StiriInfoSuceava

Alte articole

Concursul cercului de elevi „Cu viaţa mea apăr viaţa”- etapa judeţeană

La Sala de Sport a C.S.M. Suceava, sâmbătă, 18 mai, a aput loc etapa judeţeană …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.