Home / Actualitate / Radare și patrule ale poliției pentru a preîntâmpina incidentele nedorite

Radare și patrule ale poliției pentru a preîntâmpina incidentele nedorite

Zilele acestea, până pe 2 mai, poliţiştii rutieri se află în teren cu un număr sporit de echipaje de monitorizare şi îndrumare în trafic dar şi autospeciale cu aparatură radar, pentru ca sucevenii şi turiştii să se bucure de zilele frumoase din această minivacanță şi să ajungă în siguranţă la destinaţie.

Totodată, pentru ca cei mici să petreacă în mod plăcut şi în siguranţă ultimele zile de vacanţă, poliţiştii de ordine publică şi poliţiştii rutieri vor spori numărul de patrulări efectuate, în special în zona drumurilor publice, anunță IPJ Suceava.

Oboseala la volan constituie una dintre cauzele accidentelor rutiere produse pe șoselele. “Diferențele de temperatură din exterior și din habitaclu conduc la îngreunarea deprinderilor motrice şi la crearea senzaţiei de somn. De aceea, la apariţia primelor semne de oboseală, recomandăm şoferilor să oprească deplasarea, pentru a se reface. Simptomele oboselii duc la scăderea timpului de reacţie, a vederii, a performanţei şi vigilenţei” explică polițiștii suceveni.

 

Potrivit acestora, pentru un drum în siguranţă, ţineţi cont: Înainte de a pleca la drum, odihniți-vă cel puţin opt ore; faceți pauză la fiecare două ore sau 160 de kilometri; călătoriți cu un partener care să vă observe semnele de oboseală sau, după caz, să preia locul șoferului; evitați folosirea medicamentelor pe timpul călătoriei; faceți pauză de o cafea sau pentru a realiza câteva exerciţii fizice.

Totodată, poliţiştii reamintesc şoferilor să adapteze în permanenţă viteza la condiţiile de drum şi să respecte semnalizarea rutieră privind limitarea vitezei de deplasare pe segmentele de drum indicate. Având în vedere că în această perioadă se organizează nunţi şi alte evenimente şi petreceri, poliţiştii vă atenţionează încă o dată cu privire la consumul de alcool la volan.

Publicat de: StiriInfoSuceava

Alte articole

Adolescent accidentat pe trecere de pietoni

Potrivit IPJ Suceava, marți, ora 08.42, în timp ce conducea autoturismul pe strada Ana Ipătescu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.