Home / Actualitate / Lemne fără acte, confiscate de polițiști

Lemne fără acte, confiscate de polițiști

O patrulă din cadrul Poliţiei oraşului Vicovu de Sus a oprit joi, în jurul orei 10.25, pentru control pe str. Calea Cernăuți din localitate, autoutilitara înmatriculată în străinătate condusă de un bărbat de 32 de ani din comuna Frătăuții Noi, care transporta material lemnos. La verificări, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu deține documente legale de proveniență și transport a materialului lemnos, motiv pentru care, s-a solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii au stabilit faptul că, acesta transporta ilegal cantitatea de 1,20 m.c. cherestea de esență rășinoase și 0,4 m.c. lemn de foc din special molid (deșeuri rezultate din debitare). Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă  în cuantum de 5.000 lei pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 810 lei, a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Putna.

           

Tot joi, în jurul orei 18.40, o patrulă din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești a oprit pentru control pe DC Putna din comuna Putna, autoutilitara condusă de un bărbat de 25 de ani din comuna Voitinel care transporta material lemnos. În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu deține documente legale de proveniență și transport a materialului lemnos, motiv pentru care, s-a solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii au stabilit faptul că, acesta transporta ilegal cantitatea de 1,21 m.c. lemn de foc din specia fag. Șoferul a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 192 lei, a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Putna.

 

Pe de altă parte s-a depistat și un furt de lemne. Astfel, joi,la ora 12.30, Secția 4 Poliție Rurală Gălănești a fost sesizată de un pădurar din cadrul Ocolului Silvic Marginea despre faptul că, o persoană taie și sustrage arbori de pe raza comunei Frătăuții Vechi. Polițiștii deplasați operativ la fața locului au identificat un bărbat de 63 de ani, din comuna Frătăuții Noi, care a tăiat și sustras 13 arbori dintr-o parcelă de pădure de pe raza comunei Frătăuții Vechi, aflată în gestiunea pădurarului, materialul lemnos fiind încărcat într-un atelaj hipo.

Potrivit IPJ Suceava, în cauză s-a procedat la inventarierea materialului lemnos, pădurarul stabilind un volum de 0,65 m.c. lemn de foc, în valoare de circa 84 lei.

Conducătorul atelajului hipo a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Marginea.

Publicitate

Publicitate

Publicat de: StiriInfoSuceava

Alte articole

Adolescent accidentat pe trecere de pietoni

Potrivit IPJ Suceava, marți, ora 08.42, în timp ce conducea autoturismul pe strada Ana Ipătescu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.