Home / Actualitate / Dosare penale la regimul rutier

Dosare penale la regimul rutier

La 11.05.2019, ora 13.40, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a identificat pe DJ 178B din comuna Satu Mare un moped al cărui conducător, la vederea echipajului de poliție, a virat brusc stânga pe un drum comunal neclasificat și care, ulterior, nu a oprit la semnalul regulamentar al polițiștilor, continuându-și deplasarea spre lunca râului Suceava. În urma verificărilor, polițiștii au stabilit faptul că mopedul înregistrat și identificat abandonat în apropierea albiei râului Suceava, în spatele unui imobil, a fost condus de un localnic de 17 ani. Astfel, interogând bazele de date, polițiștii au constatat faptul că minorul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.

Argel

La 10.05.2019, în jurul orei 14.50, o patrulă din cadrul Postului de politie Moldovița a oprit pentru control la intersecția DC „Dubul” cu DJ 176 din localitatea Argel, autoturismul înmatriculat în străinătate condus de un localnic de 23 de ani și în care se afla ca pasager proprietarul vehiculului, un bărbat de 29 de ani din aceeași localitate. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, tânărul de 23 de ani nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto, autoturismul fiindu-i încredințat spre a fi condus pe drumurile publice de ruda sa, proprietar al mașinii, care cunoștea faptul că, acesta nu deține permis de conducere.

În cauză s-a întocmit dosar penal, tânărul de 23 de ani fiind cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”, iar bărbatul de 29 de ani sub aspectul comiterii infracțiunii de „încredințarea unui vehicul pentru a fi condus pe drumurile publice unei persoane despre care știa că nu posedă permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.

Suceava

La 10.05.2019, ora 23.55, un echipaj rutier din cadrul Poliţiei municipiului Suceava a oprit pentru control pe strada Victoriei din localitate, autoturismul condus de un localnic de 34 de ani. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Calafindești

La 10.05.2019, ora 23.00, o patrulă din cadrul Poliției orașului Siret a oprit pentru control pe DJ 209D, la ieșirea din comuna Calafindești, autoturismul condus de un tânăr de 19 ani din comuna Șerbăuți. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, tânărul are permisul de conducere suspendat pentru infracțiuni la regimul rutier. Totodată, întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendat” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Publicitate

Publicitate

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

Concursul cercului de elevi „Cu viaţa mea apăr viaţa”- etapa judeţeană

La Sala de Sport a C.S.M. Suceava, sâmbătă, 18 mai, a aput loc etapa judeţeană …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.