Home / Actualitate / Focuri de armă, țigări de contrabandă și un microbuz indisponibilizat, la Marginea

Focuri de armă, țigări de contrabandă și un microbuz indisponibilizat, la Marginea

Polițiștii mărgineni au tras 5 focuri de armă pentru reținerea unui bărbat suspectat de săvârșirea infracțiunii de contrabandă. Acesta a fost introdus în arestul IPJ Suceava iar cele 635.960 țigări de contrabandă în valoare de 350.000 lei și un autoturism au fost confiscate.

Toate astea s-au întâmplat marți, în jurul orei 18.15, când o patrulă de poliție rurală din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți – Secția 3 Poliție Rurală Marginea acționa în baza planului propriu de acțiune pe linia prevenirii faptelor de contrabandă, efectuând activități de control trafic pe raza com. Marginea.

Astfel, a fost observat în trafic un autoturism care se deplasa pe drumul DN2E – com. Marginea. Întrucât autoturismul în cauză prezenta suspiciuni cu privire la transportul de mărfuri ilegale, s-a procedat la efectuarea de semnale luminoase și acustice pentru oprirea acestuia, fără rezultat. După circa 500 de metri parcurși, ajuns în albia pârâului Sucevița, șoferul a sărit din autoturism, abandonându-l și fugind.

Polițiștii l-au somat prin portavoce, conducătorul auto continuând să fugă, nesupunându-se somațiilor, astfel pornindu-se în urmărirea pedestră a acestuia.

Date fiind împrejurările, un agent de poliție a tras 5 focuri de armă în plan vertical, fără ca persoana urmărită să se supună.

“Ajungându-se într-o zonă cu imobile, persoana urmărită a fost pierdută din raza vizuală, fiind luată legătura imediat cu celelalte echipaje de poliție planificate în acțiune, care s-au deplasat cu rapiditate în locul indicat, efectuând o scotocire a zonei. Astfel, conducătorul auto a fost identificat, fiind ascuns într-o gheretă a unei societăți comerciale, la circa 1 km de locul în care a abandonat autoturismul. S-a procedat la legitimarea conducătorului auto, stabilindu-se că acesta este un bărbat de 34 ani din Vicovu de Sus” precizează IPJ Suceava într-un comunicat cu mențiunea că s-a făcut un control și asupra autoturismului, fiind găsite în interiorul acestuia mai multe cartușe de țigări, fără timbru.

Autoturismul a fost condus la sediul Poliției Municipiului Rădăuți, unde s-a trecut la inventarierea pachetelor de țigări identificate în interiorul autoturismului, în zona banchetei din spate (care fuseseră demontată anterior) și în zona portbagajului, constatându-se că în autoturism, se aflau 31.798 pachete de țigări fără timbru, în valoare aproximativă de 350.000 lei, fiind confiscate ulterior.

Totodată autoturismul în valoare de aproximativ 12.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul Poliției Municipiului Rădăuți până la finalizarea cercetărilor.

Prin ordonanțele astăzi, 15.05.2019, s-a dispus și confirmat efectuarea în continuare a urmăririi penale pentru săvârșirea infracțiunii de „contrabandă” și s-a dispus reținerea suspectului pentru o perioadă de 24 de ore, fiind în Centrul de Reținere și Arest Preventiv din cadrul I.P.J. Suceava.

Polițiștii spun că la expirarea măsurii, suspectul urmează a fi prezentat la Judecătoria Rădăuți, pentru luarea măsurii arestării preventive pentru 30 de zile.

Publicitate

Publicitate

Publicat de: StiriInfoSuceava

Alte articole

Adolescent accidentat pe trecere de pietoni

Potrivit IPJ Suceava, marți, ora 08.42, în timp ce conducea autoturismul pe strada Ana Ipătescu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.