Home / Actualitate / CAS îndeamnă sucevenii să-și verifice calitatea de asigurat

CAS îndeamnă sucevenii să-și verifice calitatea de asigurat

Președintele director general al Casei de Asigurări de Sănătate Suceava, dr.Claudiu Cobuz a ținut să reamintească joi, 16 mai, că persoanele asigurate că pot verifica electronic dacă sunt asigurați în sistemul de asigurări sociale de sănătate și dacă au card național de asigurări de sănătate emis, prin introducerea codului numeric personal în câmpul „CNP” din aplicaţia de pe site-ul CNAS la adresa http://www.cnas.ro/page/verificare-asigurat.html.

Acesta a precizat că potrivit Legii nr. 95/2006, privind reforma în domeniul sănătății, persoanele asigurate au obligația să anunţe în termen de 15 zile medicul de familie și casa de asigurări de sănătate asupra modificărilor datelor de identitate sau a modificărilor referitoare la încadrarea lor într-o anumită categorie de asigurați.

De asemenea, reamintim persoanelor asigurate, precum și furnizorilor de servicii medicale și medicamente că valabilitatea cardurilor naționale de sănătate a fost prelungită de la 5 la 7 ani” a subliniat dr. Cobuz întărind faptul că asigurații pot folosi la toți furnizorii de servicii medicale aflați în relații contractuale cu CAS Suceava cardurile de sănătate încă doi ani după data înscrisă pe suprafața documentului, iar furnizorilor respectivi le vor fi decontate serviciile astfel prestate către asigurați.

Publicitate
Atlantis Gold-901

Publicat de: StiriInfoSuceava

Alte articole

Concursul cercului de elevi „Cu viaţa mea apăr viaţa”- etapa judeţeană

La Sala de Sport a C.S.M. Suceava, sâmbătă, 18 mai, a aput loc etapa judeţeană …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.