Home / Actualitate / Un cetățean din Kirghistan a vrut să treacă frontiera cu o viză falsă

Un cetățean din Kirghistan a vrut să treacă frontiera cu o viză falsă

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Siret au depistat un cetățean din Kirghistan, care a prezentat la controlul de frontieră un document de călătorie în care era aplicată o viză Schengen falsă parțial, anunță frontieriștii sireteni.

Mai exact,joi, în jurul orei 06.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Siret, jud. Suceava, s-a prezentat pentru a efectua formalitățile de frontieră pe sensul de intrare în țară, călătorind pe jos, un cetățean din Kirghistan.

Verificând documentele de călătorie, polițiștii de frontieră au constatat faptul că asupra vizei Schengen, aplicată în documentul de călătorie prezentat de persoana în cauză, s-a acționat mecanic asupra datelor privind emiterea acesteia, fiind falsă parțial, iar datele privind emiterea, valabilitatea, numărul de intrări, precum și perioada de ședere au fost modificate.

În continuarea cercetărilor, s-a stabilit faptul că persoana în cauză este un bărbat, cetăţean din Kirghistan, în vârstă de 31 de ani.

Polițiștii de frontieră nu l-au lăsat pe bărbat să-și continue călătoria fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ”fals material în înscrisuri oficiale”, ”uz de fals”, precum și de ”tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat”, fapte prevăzute şi pedepsite de art. 48 și art. 32 din C.P.

Publicitate
statie-peco-vicovu-de-sus-euro-tehnic

Publicat de: StiriInfoSuceava

Alte articole

CASA BUCOVINEANĂ DE LA PUTNA (muzeu etnografic)

O casă bucovineană cu faţa la drum, te întâmpină în centrul comunei Putna, chiar lângă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.