Home / Actualitate / Dosare penale la regimul rutier

Dosare penale la regimul rutier

La 18.05.2019, ora 18.15, un echipaj rutier din cadrul Poliţiei municipiului Suceava a oprit pentru control pe str. Academician Vasile Grecu din localitate, autoturismul înmatriculat în străinătate condus de un bărbat de 36 de ani din municipiul Rădăuţi, care avea plăcuțele de înmatriculare neconforme cu standardul acestora. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că plăcuţele cu numărul de înmatriculare precum şi certificatul de înmatriculare aparţinând autovehiculului sunt retrase ca urmare a faptului că, autovehiculul a fost depistat în trafic de polițiști fără a avea încheiată polița de asigurare obligatorie (RCA).
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”, ce va fi soluţionat procedural.

Sucevița

La 18.05.2019, ora 19.32, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Rădăuți a oprit pentru control pe DN 17A din comuna Sucevița, autoturismul înmatriculat în străinătate condus de un localnic de 28 de ani, înregistrat de aparatul radar în timp ce rula cu viteza de 117 km/h, pe un sector de drum cu viteza maximă admisă de 50 km/h. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul are permisul de conducere suspendat pentru 90 de zile pentru depășirea limitei legale de viteză.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendat”, ce va fi soluționat procedural.

Dorna Arini

La 18.05.2019, ora 22.00, o patrulă din cadrul Secţiei 15 Poliţie Rurală Vatra Dornei a oprit pentru control pe DN 17B din comuna Dorna Arini, autoturismul condus de un localnic de 50 de ani.Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Șerbăuți

La 18.05.2019, ora 22.30, o patrulă din cadrul Secției 13 Poliție Rurală Bălcăuți a oprit pentru control pe DJ 209D din comuna Șerbăuți, autoturismul condus de un localnic de 18 ani.În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, tânărul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto.Totodată, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 0,13 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.

Comănești

La 18.05.2019, ora 22.25, o patrulă din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Dărmănești a oprit pentru control pe DC 92D din comuna Comănești, autoturismul condus de un localnic de 66 de ani.Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Moara

La 18.05.2019, ora 22.55, o patrulă din cadrul Secției 9 Poliție Rurală Șcheia a oprit pentru control pe DC 71C din comuna Moara, autoturismul condus de un localnic de 50 de ani.Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Boroaia

La 18.05.2019, ora 23.19, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Fălticeni a oprit pentru control pe DN 15C din comuna Boroaia, autoturismul condus de un tânăr de 19 ani din comuna Râșca.În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, tânărul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto.Totodată, întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

Maratonul Cetăți Suceava- 21 septembrie 2019

Este un eveniment caritabil sportiv, din ramura alergare, menit să sprijine proiectul Organizației Salvați Copiii …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.