ȚIGĂRI ÎN VALOARE DE 160.000 LEI ȘI UN AUTOTURISM CONFISCATE DE POLIȚIȘTI. ȘOFERUL, CU ANTECEDENTE ÎN SFERA CONTRABANDEI A FOST ARESTAT

După ce în urmă cu numai două zile, după o urmărire în trafic au găsit aproape 32.000 de pachete de țigări fără timbru, în valoare aproximativă de 350.000 lei, polițiștii Poliției Municipiului Rădăuți – Secția 3 Poliție Rurală Marginea, au desfășurat o nouă acțiune în baza unor informații obținute, reușind identificarea și reținerea unei persoane care transporta cu vehiculul peste 15.000 de pachete de țigări de contrabandă.

La 17.05.2019, în jurul orei 11.45, în baza datelor și informațiilor operative obținute, o patrulă din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți – Secția 3 Poliție Rurală Marginea a observat pe raza comunei Horodnic de Sus, un autoturism înmatriculat în străinătate care se deplasa pe DN 2E pe direcția Voitinel – Horodnic de Sus și al cărui conducător auto, aflat singur în autoturism, a manifestat un comportament suspect.

Astfel, acesta a parcat autoturismul în fața unui bar și a intrat în interior, fiind identificat de polițiști ca fiind un bărbat de 63 de ani, din orașul Vicovu de Sus.

În urma controlului autoturismului, polițiștii au descoperit în interior 15.147 de pachete cu țigări fără timbru fiscal.

Țigările în valoare de circa 167.330 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul în valoare de aproximativ 35.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul poliției până la finalizarea cercetărilor.

Totodată, bărbatul de 63 de ani a fost reținut pentru 24 de ore sub aspectul comiterii infracțiunii de contrabandă, acesta fiind încarcerat în arestul I.P.J. Suceava, urmând să fie prezentat Judecătoriei Rădăuți, cu propunere de arestare preventivă.

Cu ocazia verificărilor, polițiștii au stabilit și faptul că bărbatul de 63 de ani a mai fost depistat de polițiști la data de 01.10.2017, în timp ce transporta pe raza comunei Sucevița, țigări de contrabandă, fiind trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă.

În data de 18.05.2019, bărbatul a fost prezentat instanței de judecată, pe numele acestuia fiind emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Publicitate

Publicitate
edyand

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

Două noi candidaturi anunțate pentru Primăria municipiului Suceava

Două noi candidaturi care pot conta în ierarhia finală și mai ales în forma Consiliului …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.