Home / Actualitate / Conferința „Dimensiuni etice și sociale în Administrație publică și Drept”

Conferința „Dimensiuni etice și sociale în Administrație publică și Drept”

Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava a fost gazda celei de-a patra ediții a Conferinței Științifice Internaționale Ethical and Social Dimensions in Public Administration & Law (Dimensiuni etice și sociale în Administrație publicăși Drept), organizată de Facultatea de Drept si Științe Administrative. Acest eveniment este asociat Conferinței organizate de LUMEN Research Center in Social and Humanistic Sciences & LUMEN Conference Center, Iași, România, în parteneriat cu  Conferința organizată de Universitatea de Stat „Yuriy Fedkovych”din Cernăuți, Ucraina și tradiționala susținere a  Municipiuluişi  Consiliului Local Suceava. Evenimentul a avut loc n perioada 16-18 mai 2019.

Astfel, pe data de 16 mai, s-au desfășurat lucrările Conferinței ucrainene, în cadrul cărora participanții au dezbătut subiecte legate de drepturile omului, tematică aflată în centrul preocupărilorștiințificeale colegilor din țara vecină. În paralel, invitați de anvergura din ambele entități au  susținut comunicări legate de dreptul muncii si drept european.

În campusul USV, lucrările Conferinței Facultății de Drept si Știinte Administrative au început în data de 17 mai, pe mai multe sesiuni si work-shop-uri. Astfel, am avut paneluri variate: Drept privat, Provocări în fața legislației muncii, Protecția și promovarea drepturilor omului, Drept public și Administrație publică.

În colaborare cu  Direcția Generală Anticorupție, a avut loc un concurs de eseuri –The integrity of the national value of the Romanian culture, competiție ce s-a finalizat cu premii oferite de DGA, dar si cu o surpriză din partea FDSA, care a oferit oportunitatea primilor cinci calificați să interacționeze cu funcționarii instituțiilor europene și mondiale din Haga.

Facultatea de Drept si Știinte Administrative din Suceava a avut în cadrul acestei Conferințe printre invitați personalități marcante ale lumii academice din domeniul dreptului din România, printre care: prof. univ. dr.OVIDIU PREDESCU, consilier al Procurorului General al României, vicepreședinte al Uniunii Juriștilor din România, cercetător ştiinţific de onoare al Institutului de Cercetări Juridice „Acad. Andrei Rădulescu” al Academiei Române și director al publicațiilor „Dreptul”; prof. univ. dr., Doctor Honoris Causa ALEXANDRU ŢICLEA, de la Universitatea Ecologică din București, considerat părintele dreptului muncii în România;prof. univ.dr.DANIEL MIHAIL ŞANDRU, de la Universitatea Creştină„Dimitrie Cantemir” București,coordonator al Centrului de Studii European din Institutul de Cercetări Juridice„Acad. Andrei Rădulescu” – Academia Română;conf. univ. dr. CONSTANȚA MĂTUȘESCU, decan  al Facultății de Drept si Științe Administrative de la Universitatea „Valahia” din Târgovişte și prof. univ. dr. Barry L. JACKSON, Universitatea Bloomsburgdin Pennsylvania, SUA.

Manifestarea s-a bucurat de un real succes în rândul audienței și al participanților, care au apreciat atât dezbaterile și implicarea studenților, cât și atmosfera campusului USV.

Publicitate

Publicitate
edyand

Publicat de: StiriInfoSuceava

Alte articole

Maratonul Cetăți Suceava- 21 septembrie 2019

Este un eveniment caritabil sportiv, din ramura alergare, menit să sprijine proiectul Organizației Salvați Copiii …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.