Home / Actualitate / O nouă ediție a proiectului Artă și Artefacte, la Muzeul de Istorie Suceava

O nouă ediție a proiectului Artă și Artefacte, la Muzeul de Istorie Suceava

În această perioadă, până pe 21 iunie, la sediul Muzeului de Istorie, din str. Ștefan cel Mare, nr. 33, Suceava, se fac înscrieri pentru cei care vor să participe și la ediția din acest an a proiectului Artă și Artefacte. Înscrierile se fac în limita locurilor, transmite Muzeul Bucovinei. Instituția muzeală organizează, în perioada 24 iunie – 5 iulie 2019, ediția a IV-a a proiectului Artă și Artefacte, proiect care vizează diversificarea paletei cultural-educative și a lecțiilor de istorie pentru publicul tânăr.

Atelierul de arheologie experimentală Artă şi Artefacte va fi organizat pe două module: modul I Cultura Cucuteni pentru săptămâna 24 – 28 iunie și modul II Cultura Greacă pentru săptămâna 1 – 5 iulie, cu program la alegere, dimineață sau după-amiază, în funcție de opțiunea selectată.

La atelierul de arheologie experimentală pot participa copii cu vârste între 10 şi 14 ani pasionați de istorie și cu înclinaţii artistice.

 

Taxa de participare este de 30 lei /modul/copil și include materialele folosite la ateliere – lut pentru olărit, culori acrilice și tempera, instrumente de lucru, pânză pentru costume și diverse accesorii, etc.  Atelierul se va desfășura la Muzeul de Istorie, str. Ștefan cel Mare nr. 33, Suceava, în Sala Pedagogică.

Copiii care vor participa la atelierul de arheologie experimentală vor putea dobândi cunoștințe despre: tainele arheologiei, descoperiri arheologice celebre, Cultura Cucuteni și Cultura Greacă (noțiuni generale, artă și artefacte, legende și mituri). Pe parcursul atelierului, copiii vor fi implicați în activități practice – desen, modelaj, pictură și activități interactive – jocuri de descoperire, trasee culturale, jocuri de cunoaștere,  etc.

Proiectul a fost conceput special pentru a permite familiarizarea cu patrimoniul cultural local deținut de Muzeul Bucovinei și ca mijloc de educație alternativă pentru copiii cu vârste între 10 și 14 ani.

 

Relații la: Muzeul de Istorie, str. Ștefan cel Mare, nr. 33, Suceava, tel: 0230/216439 și pe pagina web a muzeului www.muzeulbucovinei.ro.

Publicitate

Publicitate

Publicat de: StiriInfoSuceava

Alte articole

Maratonul Cetăți Suceava- 21 septembrie 2019

Este un eveniment caritabil sportiv, din ramura alergare, menit să sprijine proiectul Organizației Salvați Copiii …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.