Home / Actualitate / Au încălcat regimul rutier și acum sunt cercetați penal

Au încălcat regimul rutier și acum sunt cercetați penal

Trei noi dosare penale au întocmit polițiștii rutieri suceveni. Astfel, miercuri, în jurul orei 00.10, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a oprit pentru control pe strada Dreptății din comuna Dornești, autoturismul condus de un localnic de 19 ani în care se afla ca pasager un tânăr de 18 ani din aceeași localitate, deținător al vehiculului.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, tânărul de 19 ani nu posedă deține permis de conducere pentru nici o categorie auto.

În cauză s-a întocmit dosar penal, tânărul de 19 ani fiind cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”, iar tânărul de 18 de ani sub aspectul comiterii infracțiunii de „încredințarea unui vehicul pentru a fi condus pe drumurile publice unei persoane despre care știa că nu posedă permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.

 

Tot miercuri, ora 11.50, o patrulă din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Adâncata a oprit pentru control pe DN 29A din comuna Zvoriștea, autoturismul condus de un localnic de 51 de ani. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, acesta are dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice suspendat din data de 09.05.2019, iar autoturismul are poliția de asigurare (R.C.A.) și inspecția tehnică periodică (I.T.P.) expirate, motiv pentru care, s-a dispus măsura sancționării contravenționale și reținerea certificatului de înmatriculare și a plăcuțelor cu numărul de înmatriculare.

Totodată, s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendat”, ce va fi soluționat procedural.

 

În jurul orei 18.10, un echipaj rutier din cadrul Poliției orașului Gura Humorului a oprit pentru control pe B-dul Bucovina din localitate, autoutilitara cu număr de înmatriculare provizoriu condusă de un localnic de 45 de ani.

La verificările efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, autoutilitara nu este înmatriculată, autorizaţia de circulaţie provizorie fiind expirată din data de 24.04.2019. S-a întocmit dosar penal pentru „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat”, ce va fi soluționat procedural.

Publicitate

Publicitate

Publicat de: StiriInfoSuceava

Alte articole

Maratonul Cetăți Suceava- 21 septembrie 2019

Este un eveniment caritabil sportiv, din ramura alergare, menit să sprijine proiectul Organizației Salvați Copiii …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.