Home / Actualitate / Zeci de metri cubi de lemne fără acte

Zeci de metri cubi de lemne fără acte

O patrulă din cadrul Secției de Poliție Burdujeni a oprit vineri, ora 09:30, pentru control pe strada Cuza Vodă din localitate, două autoutilitare, una condusă de un bărbat de 42 de ani și cealaltă condusă de un bărbat de 70 de ani, ambii din comuna Arbore, care transportau material lemnos.

La verificări, polițiștii au constatat faptul că, cei doi bărbați nu dețin documente legale de proveniență și transport a materialului lemnos, motiv pentru care, s-a solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii au stabilit faptul că, bărbatul de 42 de ani transporta ilegal 3,00 m.c. material lemnos de esență arin și cireș, iar bărbatul de 70 de ani transporta ilegal 3,00 m.c. lemn de foc de esență plop.

Șoferii au fost sancționați contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 733 lei, a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Adâncata.

 

Tot vineri, în jurul orei 14.30, o patrulă din cadrul Poliţiei oraşului Vicovu de Sus a oprit pentru control pe strada Calea Cernăuţi din localitate, autoutilitara condusă de un bărbat de 67 de ani din comuna Bilca, care transporta material lemnos. și în acest caz, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu deține documente legale de proveniență și transport a materialului lemnos, motiv pentru care, s-a solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii au stabilit faptul că, acesta transporta ilegal cantitatea de 1,02 m.c. cherestea tivită. Potrivit IPJ Suceava, conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 651 lei, a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Marginea.

Totodată, pentru nerespectarea indicațiilor polițiștilor și neprezentarea documentelor, conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional conform O.U.G. nr.195/2002 privind circulația pe drumurile publice, fiindu-i reţinut permisul de conducere pentru o perioadă de 30 de zile.

 

Spre miezul nopții, la ora 23.40, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a oprit pentru control pe DN 2H din comuna Horodnic de Jos, autoutilitara condusă de un bărbat de 44 de ani din orașul Vicovu de Sus, care transporta material lemnos. Întrucât existau suspiciuni cu privire la cantitatea de material lemnos transportată și cea din avizul de însoțire prezentat de conducătorul auto, polițiștii au solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii au stabilit faptul că, bărbatul transporta 19,34 m.c. cherestea de esență rășinoase, cu 10,76 m.c. mai mult față de cantitatea înscrisă în documente.

Societatea comercială din orașul Vicovu de Sus emitentă a avizului de însoțire a fost sancționată contravențional cu amendă în cuantum de 5.000 lei pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar cantitatea de 10,76 m.c. cherestea în valoare de 6.875 lei a fost confiscată și predată în custodie Ocolului Silvic Marginea.

Sâmbătă, la ora 05.20, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a oprit pentru control pe DN 2H din comuna Horodnic de Jos, autoutilitara condusă de un bărbat de 26 de ani, din orașul Vicovu de Sus care transporta material lemnos.

Întrucât existau suspiciuni cu privire la cantitatea de material lemnos transportată și cea din avizul de însoțire prezentat de conducătorul auto, polițiștii au solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii au stabilit faptul că, bărbatul transporta 11,17 m.c. cherestea de esență rășinoase, cu 2,11 m.c. mai mult față de cantitatea înscrisă în documente. Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar cantitatea de cherestea transportată în plus în valoare de 1.348 lei a fost confiscată și predată în custodie Ocolului Silvic Marginea.

Publicitate

Publicitate
edyand

Publicat de: StiriInfoSuceava

Alte articole

Maratonul Cetăți Suceava- 21 septembrie 2019

Este un eveniment caritabil sportiv, din ramura alergare, menit să sprijine proiectul Organizației Salvați Copiii …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.